rss

Noul Mazda MX-5: motor turbo si o greutate redusa

  1. 10/06/2011
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Mazda, MX-5
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noua generatie Mazda MX-5 va fi mult mai usoara decat actualul model. In plus autoturismul va beneficia de un nou motor turbo cu tehnologie SkyActiv.

    Inginerii japonezi au reusit sa reduca greutatea viitorului MX-5 cu 326 de kg, un rezultat impresionant daca scadem aceasta cifra din greutatea generatiei curente, care cantareste aproximativ 1.170 kg. In urma unui simplu calcul matematic, rezulta faptul ca noul model va avea 884 kg.

    Pentru a obtine aceasta performanta, constructorul auto a construit o caroserie din otel de inalta rezistenta pentru a reduce grosimea. Totodata, Mazda a apelat la motoare cu cilindree mica si la un design interior minimalist.

    La capitolul motorizari, noua generatie Mazda MX-5 ar putea fi pusa in miscare de un nou motor turbo de 1,4 litri cu injectie directa si tehnologie SkyActiv pentru a reduse consumul si emisiile. Casa auto japoneza ar putea oferi o transmisie manuala.

    Cabrioletul se afla in prezent la a treia generatie si se mandreste cu o durata de viata de 22 de ani. Productia Mazda MX-5 a inceput in aprilie 1989.

    Vizualizari: 2933