rss

Mazda3, pe primul loc in top satisfactiei consumatorilor din Germania

  1. 22/06/2011
  2. Tags: Mazda, Mazda MX-5, Mazda2, Mazda3
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mazda3 a inregistrat cel mai bun punctaj din cele 117 modele incluse in studiul JD Power care a evaluat nivelul de satisfactie al consumatorilor din Germania. In Marea Britanie s-a facut facut remarcat modelul MX-5, care s-a clasat in topul modelelor sport, iar Mazda2 a castigat la segmentul sub-compact.

    In Germania, Mazda3 a primit  trofeul de invingator in fata Mercedes A-Class si Honda Civic. Si Mazda2 a avut motiv de sarbatoare, castigand segmentul sub-compact in fata Dacia Logan si Mini. Cu aceste rezultate, Mazda s-a clasat pe locul 3 din cele 28 de modele participante la studiu, fata de locul patru inregistrat anul trecut.

    In cadrul sondajului J.D Power din Marea Britanie, Mazda MX-5 a fost desemnata castigatoare pe segmentul modelelor sport. In plus, roadsterul a inregistrat un grad de satisfactie mai mare ca anul trecut, depasind Volkswagen Scirocco si modele din categoria de lux cum sunt Audi TT, Mercedes Benz CLK si SLK.

    Acest rezultat a fost inregistrat la doar cateva luni dupa ce productia Mazda MX-5 a ajuns la 900.000 unitati, ceea ce va presupune actualizarea recordului inregistrat in Cartea Recordurilor Guinness, de cea mai vanduta masina sport de doua locuri, din toate timpurile.

    Cele doua studii J.D Power au masurat satisfactia consumatorilor din Germania si Marea Britanie. Pe aceste doua piete, aproximativ 17.000 de proprietari auto si-au evaluat masinile in functie de dinamica, manevrabilitate, costurile de intretinere, fiabilitatea si calitatea materialelor din interior.

    Vizualizari: 2829