rss

Mazda a lansat noul CX-5 si Mazda3 facelift la Frankfurt

  1. 14/09/2011
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: cx-5, Mazda, Mazda3
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mazda a prezentat la Frankfurt doua noutati absolute: modelul Mazda3 facelift si SUV-ul CX-5.  Crossoverul compact beneficiaza de o noua generatie a tehnologiilor SKYACTIV, in timp ce Mazda3 vine cu o aerodinamica imbunatatita. Ambele au un numitor comun: emisiile de noxe reduse.

    Noul CX-5 este promotorul directiei de design "KODO, Sufletul miscarii" si ofera clientilor sai un portbagaj generos de pana la 500 litri, datorita sistemul Karakuri patentat de Mazda, cu  optiunea de rabatare 40:20:40. La interior, modelul dispune de un ecran tactil de 5,8 inch, un sistem de navigatie, conexiune prin USB sau Bluetooth si un sistem auto performant Bose.

    Pe langa noul sasiu si caroseria SKYACTIV, la reducerea consumului si a emisiilor si-au adus aportul propulsoarele si transmisiile de noua generatie. Astfel, noul CX-5 echipat cu unitatea de 2,0 litri benzina de 165 CP, tractiune fata si cutie manuala cu sase rapoarte inregistreaza un consum mediu combinat de doar 6l/100 km, beneficiind si de sistemul i-STOP.

    Similar, in varianta de echipare cu motorul diesel de 2,2l, cu aceeasi configuratie ca mai sus, SUV-ul promite un consum de 4,5l/100 km si un nivel de emisii de 119 g/km. Asadar, CX-5 diesel respecta normele Euro 6.

    Pe langa noul crossover, constructorul auto a prezentat in premiera europeana Mazda3 facelift. Modelul a fost supus unor modificari discrete care s-au rasfrant asupra aspectului exterior, dar si asupra interiorului.

    La exterior spoilerele frontal si posterior reimprospatate, iar jantele disponibile sunt de doua tipuri: de 16 si de 17 inch. La interior materialele utilizate sunt de o calitate superioara, butoanele sunt accentuate prin intermediul unor inele cromate evidentiate. In plus, soferul beneficiaza de un indicator electronic pentru schimbarea treptelor de viteza in momentul optim.

    Modificarile tehnice au vizat preponderent dinamica automobilului, fiind operate schimbari la nivelul directiei si al supensiilor. Totodata, redesenarea spoilerului frontal si aplicarea unui panou izolator sub masina au permis reducerea coeficientului de rezistenta la inaintare la 0,27 (pentru varianta sedan).

    Mazda3 facelift ajunge pe piata din Romania incepand cu sfarsitul acestei toamne, in timp ce noul CX-5 va putea fi comandat din primavara lui 2012.

    Vizualizari: 2776