rss

Conceptul Takeri anunta noua generatie Mazda6

  1. 25/10/2011
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Mazda, Mazda6
    Vezi toate fotografiile (9)

    Mazda a pregatit noul concept Takeri pentru Salonul Auto de la Tokyo. Prototipul are rolul de a anticipa viitoarea generatie a sedanului Mazda6 si va fi prezentat alaturi de crossoverul CX-5, echipat cu tehnologiile SKYACTIV.

    Mazda Takeri este un sedan cu veleitati sportive ce preia filosofia de design "Kodo, Sufletul Miscarii", directie stilistica regasita si pe noul CX-5. Liniile conceptului sunt mult mai indraznete comparativ cu vechiul model, similare cu profilul alunecos al unui coupe.

    Grila frontala este acum mai agresiva, blocurile optice au fost alungite, iar posteriorul pare sa fi avut ca sursa de inspiratie noul Jaguar XF. La interior, prototipul se dezvaluie in stil minimalist, cu puternice accente premium.

    Noul Takeri este pus in miscare de noul turbodiesel Sky Activ-D de 2,2 litri, care produce 175 Cai Putere. Unitatea, in combinatie cu masa redusa , sistemul start & Stop si cel de regenerare a energiei pierdute la franare asigura un nivel al emisiilor CO2 de numai 104 grame per kilometru, in timp ce consumul, desi nedezvaluit, este "excelent", conform Mazda.

    Noul Mazda6 va fi lansat pe piata peste 18 luni si va fi beneficia de cele mai recente tehnologii SKYACTIV. Acestea includ o noua generatie mai eficienta de motoare pe benzina si diesel, transmisii automate si manuale compacte si usoare, noi sisteme de suspensii, precum si o noua platforma modulara realizata din otel.

    Dupa debutul de la Tokyo, Takeri ar putea fi prezentat publicului european la Salonul Auto de la Geneva. Modelul de serie ar putea fi dezvaluit la finele lui 2012, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

    Vizualizari: 1543