rss

Studiu: Mazda6, cel mai apreciat model din segmentul sau

  1. 06/06/2012
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: mazd6, Mazda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mazda6 ocupa primul loc in topul studiului J.D. Power de satisfactie a clientilor din Germania, in segmentul sau. Modelul a depasit nume precum Toyota Avensis si Volkswagen Passat CC.

    Limuzina de clasa medie Mazda6 a fost votata de respondentii studiului de satisfactie a clientilor realizat de J.D. Power in Germania drept cel mai apreciat model din segmentul sau. Mazda6 s-a clasat pe locul intai in preferintele posesorilor, devansand astfel Toyota Avensis si Volkswagen Passat CC.

    De partea cealalta, Mazda3 s-a clasat pe locul doi in clasa compacta, iar Mazda2 a ocupat locul trei in segmentul mic. In clasamentul general, Mazda a ocupat pozitia a patra, cu 798 de puncte, depasind branduri premium cum sunt BMW si Audi.

    Sondajul de satisfactie al detinatorilor de autovehicule a fost realizat pe un esantion de 14.296 de persoane care au avut modelele in posesie, in medie, doi ani. Evaluarea s-a bazat pe 67 de criterii grupate in patru grupe de satisfactie.

    Primul criteriu a fost nivelul de atractie fata de masina, incluzand aprecierea performantelor, a designului, a confortului si a echiparii, urmat fiinf de costurile de intretinere, care au inclus analiza consumului de combustibil, a costului asigurarii si a cheltuielilor de service/reparatie.

    Ultimele elemente care au influentat clasamentul au fost calitatea vehiculului si fiabilitatea alaturi de satisfactia serviciilor dealerilor.

    Vizualizari: 1536