rss

Mazda6 va fi dotata cu sisteme de siguranta i-ACTIVSENSE

  1. 25/09/2012
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: activesense, Mazda, Mazda6, Siguranta
    Vezi toate fotografiile (1)
    Mazda Motor Corporation va prezenta tehnologiile “i-ACTIVSENSE” odata cu noua Mazda6, care va fi in centrul atentiei la editia de anul acesta a Salonului Auto de la Paris, urmand sa fie pusa in vanzare la inceputul anului viitor. “i-ACTIVSENSE” reprezinta o serie de tehnologii avansate de siguranta, proiectate de Mazda pentru a asista soferul in recunoasterea pericolelor, evitarea coliziunilor si reducerea severitatii accidentelor care nu pot fi evitate. Noua Mazda6 va fi echipata cu toata gama de tehnologii “i-ACTIVSENSE”, care asigura performante excelente de siguranta in conditii variate de condus.

    La Mazda, cercetarea si studiile tehnologiei de siguranta au la baza filosofia companiei in materie de siguranta, Mazda Proactive Safety, care isi propune sa minimizeze riscul unui acident maximizand situatiile in care soferul poate opera vehiculul.

    “i-ACTIVSENSE” de la Mazda se refera la un grup de tehnologii avansate de siguranta, dezvoltate in concordanta cu Mazda Proactive Safety, care foloseste dispozitive de detectie, cum sunt radarele si camerele video. Acestea includ tehnologii de siguranta activa care ajuta soferul sa prevada potentiale pericole, si tehnologii de siguranta pre-impact, care faciliteaza evitarea coliziunilor sau reduc severitatea acestora atunci cand nu pot fi evitate.

    Obiectivul Mazda Proactive Safety este de a obtine o experienta de condus lipsita de accidente. in urmarirea acestui tel Mazda va continua sa extinda eforturile de cercetare ale tehnologiilor de siguranta pentru a oferi clientilor placerea de a conduce si performante de mediu si de siguranta de exceptie.

    Tehnologii i-ACTIVSENSE

    Asistenţa condusului

    Mazda Radar Cruise

    Control (MRCC)

     

    Evaluează viteza relativă şi distanţa până la mașina din față menținând un interval sigur până la aceasta, eliberând astfel șoferul de o parte din stresul condusului pe autostradă.

    Asistenţă pentru recunoaștere pericolelor

    Forward Obstruction Warning (FOW)

    Detectează vehiculele din faţă și atenționează șoferul asupra unui potențial risc de coliziune cu suficient timp înainte, astfel încât acesta să poată frâna sau să ia măsuri de evitare.

    Lane Departure

    Warning System

    (LDWS)

    Detectează marcajele benzilor de mers de pe carosabil şi avertizează șoferul în cazul depășirii neintenționate a acestora.

    Rear Vehicle Monitoring (RVM)

    Detectează maşinile aflate în laterale în unghiul mort, sau care se apropie din spate şi atenționează șoferul asupra riscurilor potențiale.

    High-Beam Control

    System (HBC)

    Identifică traficul şi vehiculele din sens opus și schimbă automat între faza lungă și lumina de întâlnire, îmbunătățind vizibilitatea pe timp de noapte și facilitând evitarea pericolului.

    Adaptive Front-lighting

    System (AFS)

     

    Sprijină condusul sigur pe timpul nopţii prin rotirea farurilor proporţional cu direcția roților motrice și cu viteza mașinii, pentru a maximiza nivelul de iluminare și de vizibilitate în viraje și intersecții.

    Asistenţă pentru evitarea coliziunii / reducerea daunelor

    Smart Brake Support

    (SBS)

    Ajută la reducerea severităţii unei coliziuni prin acţionarea automată a frânelor atunci când se detectează riscul unui impact frontal atunci când mașina este condusă la viteze de 15 km/h sau mai mult.

    Smart City Brake

    Support (SCBS)

     

    Opreşte automat mașina sau reduce viteza când există riscul unei coliziuni cu vehiculul din față în timpul deplasării cu viteze între 4 și 30 km/h. Acesta asistă șoferul în evitarea sau reducerea severității unui accident.

    Distance Recognition Support System (DRSS):

    Detectează distanţa până la vehiculul din față, analizând viteza și indică timpul rămas până când mașina va prinde din urmă respectivul vehicul.

    Vizualizari: 2325
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »