rss

Mazda Takeri anunta viitoarea generatie Mazda6

  1. 14/02/2012
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Mazda, Mazda6, takeri
    Vezi toate fotografiile (14)

    Mazda a publicat imagini cu noul Takeri, concept ce previzualizeaza viitoarea generatie Mazda6. Prototipul va fi prezentat in luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

    Constructorul auto ne dezvaluie viitoarele elemente de design si tehnologii care se vor regasi pe noul Mazda6. La nivel stilistic, se remarca liniile dinamice si elegante, purtatoare ale noii filosofii de limbaj a casei auto, "Kodo - Sufletul Miscarii".

    Pe langa noutatile estetice, conceptul Mazda Takeri beneficiaza de sistemul inedit i-ELOOP (Intelligent Energy Loop), care faciliteaza recuperarea energiei pierdute la franare. Acest mecanism transforma energia cinetica in energie electrica, pe care o stocheaza intr-un ultracondensator electric, dispozitiv care incarca rapid cantitati mari de energie pentru un timp scurt.

    Energia rezultata este folosita pentru a alimenta consumatori precum sistemul de climatizare sau cel audio. Astfel, i-ELOOP reuseste sa scada consumul de carburant cu 10%.

    Pe langa aceasta tehnologie, prototipul dezvoltat de Mazda este echipat cu noul motor diesel SkyActiv-D, dotat cu sistemul start & stop si cuplat la o transmisie SkyActive Drive cu sase trepte.

    La standul constuctorului auto vor mai fi prezente noile CX-5 si la MX-5 Limited Edition 2012, versiune realizata in editie limitata special pentru piata europeana.

    Vizualizari: 3133