rss

Mazda va introduce modele hibride si electrice in 2015

  1. 15/04/2009
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: electric, Hibrid, Mazda, Mazda Premacy, mazda premacy hydrogen re
    Vezi toate fotografiile (2)

    Desi acum doua saptamani spuneau ca nu vor reactiona in nici un fel la ofensiva de vehicule hibride si electrice, astazi, oficialii Mazda au anuntat ca intentioneaza sa introduca in gama astfel de modele incepand cu anul 2015.

    Motivul pentru care niponii s-au razgandit intr-un interval de timp atat de scurt este ca ei se tem ca nu vor fi capabili sa-si atinga telul de a reduce cu 30 % consumul de carburant si emisiile de CO2 pana in 2015 fara sa introduca astfel de versiuni ale actualelor sau viitoarelor modele pe care le va produce.

    Stirea a fost confirmata de presedintele Mazda, Takashi Yamanouchi, care a declarat la randul sau ca la Salonul Auto de la Tokyo din luna octombrie compania pe care o conduce va prezenta noi motorizari pe benzina care, datorita unor noi tehnologii de injectie directa, vor consuma la fel de putin ca si propulsoarele diesel, acestea la randu-le urmand sa atinga performantele hibridelor existente pe piata.

    Mazda a dezvoltat hibridul Premacy Hydrogen RE (foto jos), care este cel de-al doilea model cu motor rotativ pe baza de hidrogen, aflat deja pe piata.

    Vizualizari: 1276