rss

Mazda3 a fost nominalizata la Car of the Year 2014

  1. 23/12/2013
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Car of the year 2014
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noua Mazda3 a fost aleasa finalista in competitia Car of the Year 2014, fapt care demonstreaza abordarea neconventionala a companiei in ceea ce priveste construirea de automobile fara a face compromisuri. Alaturi de Mazda3 au mai fost nominalizate alte 6 masini dintre 30 de candidate. Acestea vor intra in competitie pentru cel mai vechi si mai valoros premiu al industriei.   

    Recent introdusa pe piata din Europa incepand cu octombrie, noua Mazda3 este singurul model produs in Japonia dintre cele 7 automobile finaliste si al doilea din afara Europei. Castigarea trofeului ar fi cea mai prestigioasa realizare de pana acum a ultimei versiuni a celui mai bine vandut model Mazda. Acesta a primit deja titlul Car of the Year in SUA. Noua Mazda3 a fost, de asemenea, finalista la Green Car of the Year si 2014 Canadian Car of the Year. Mai mult, a fost listata printre “10 cele mai bune masini” de catre publicatii din Germania si SUA. Astfel, acest model calca pe urmele predecesorilor sai: primele doua generatii au castigat peste 130 de premii peste tot in lume, fiind finaliste si in competitia amintita.   

    La fel ca Mazda CX-5 sau Mazda6, si Mazda3 sfideaza conventionalul. Fie ca este vorba de versiunea Sport sau Sedan, modelul este echipat cu tehnologia ultra eficienta si usoara SKYACTIV, alaturi de premiatul design aerodinamic „KODO – Sufletul Miscarii”. Una dintre cele mai importante caracteristici ale noii cabine este interfata om-masina imbunatatita (HMI), care include ecranul Head-up Display, unul dintre primele astfel de echipamente disponibile in clasa compacta, precum si un buton de comanda optimizat. Modelul a fost ales si pentru lansarea MZD Connect, sistemul Mazda care permite conectarea smartphone-ului.  

    Noua Mazda3 straluceste si datorita unor motoare puternice dar economice pe benzina sau motorina, cuplate la transmisii manuale in 6 trepte sau automate
    . Consumul de carburanti si emisiile de CO2 incep de la 3.9l/100km si 104g/km la Mazda3 Sedan CD150 SKYACTIV-D,  transmisie manuala SKYACTIV-MT in 6 trepte si sisteme standard i-stop. De asemenea, caroseria rigida dar usoara in acelasi timp ofera siguranta pasiva de top, protejand pasagerii si pietonii in cazul unui accident. Gratie sigurantei pasive combinate cu sistemele de siguranta activa nemaiintalnite in aceasta clasa, Euro NCAP a acordat recent maximul de 5 stele pentru Mazda3.

    “Este o mare onoare sa primim aceasta recunoastere pentru cel mai important model al nostru”, a declarat Jeff Guyton, Presedinte si CEO Mazda Motor Europe. “Primirea de care s-a bucurat pana acum Mazda3 a fost senzationala, cu vanzari importante si comenzi datorita evaluarilor primite de la jurnalisti si fani din intreaga lume”.

    Vizualizari: 4583