rss

Cinci stele Euro NCAP pentru noua Mazda3

 1. 27/11/2013
 2. Categoria: Mazda
 3. Tags: Euro NCAP, Mazda3
  Vezi toate fotografiile (1)

  Un alt autovehicul care sfideaza conventionalul, un alt scor de top - noua Mazda3 a primit punctajul maxim de cinci stele de la Euro NCAP. Cel mai nou model Mazda este astfel cea mai sigura masina compacta disponibila in Europa testata de Euro NCAP pana in acest moment al anului.

  Ultima versiune a celui mai vandut model Mazda a obtinut punctaje remarcabile in toate cele patru categorii. Procentele pentru protectia adultilor si cea a copiilor au fost de 93%, respectiv 86% - ambele printre cele mai ridicate din Europa in acest an. Pentru siguranta pietonilor procentul a fost de 65%, iar pentru asistenta sistemelor de siguranta de 81%. Aceste valori depasesc nivelurile Euro NCAP necesare pentru acordarea celor cinci stele. Este primul scor obtinut de noua Mazda3 din partea unei autoritati importante de evaluare a sigurantei.       

  Disponibil in versiunile hatchback sau sedan, noul model este cel de-al cincilea produs al Mazda care obtine cinci stele Euro NCAP in conditiile unui nou sistem de cotare mai riguros, introdus in 2009. Celelalte modele sunt generatiile anterioare Mazda3, cele anterioare si curente Mazda6, precum si SUV-ul Mazda CX-5. Noua Mazda3 este echipata cu Caroseria-SKYACTIV si Sasiul-SKYACTIV, tehnologii revolutionare de absorbtie a impactului, care sunt in acelasi timp si foarte usoare. De exemplu, aproximativ 60% din corpul masinii este realizat din otel de inalta si ultra-inalta rezistenta, fata de jumatate in cazul modelului anterior. Acest fapt face ca noul model compact Mazda sa fie mai usor si in acelasi timp mai rigid cu 30%. Mai mult, masina are o siguranta pasiva imbunatatita, care vine in completarea i-ACTIVSENSE - un cumul de tehnologii de siguranta activa bazate pe senzori. Evaluarile Euro NCAP vor include aceste sisteme incepand cu 2014.
     
  O alta caracteristica importanta a noii Mazda3, pusa in vanzare luna trecuta in Europa, este predictibilitatea acceleratiei, franarii si directiei. Facand masina mai usor de condus in conditii de siguranta, se reduce riscul accidentelor, fara a se face insa compromisuri la placerea de a conduce specifica Mazda. De asemenea, autovehiculul este disponibil cu un interior complet redesenat, ce integreaza platforma MZD Connect. Ideea este de a ajuta soferul sa utilizeze la capacitate maxima toate informatiile pe care sistemele masinii le ofera.

  Noua Mazda3 este disponibila in Romania, cu un pret incepand de la 14.990 Euro cu TVA inclus si beneficiaza de 5 ani garantie extinsa si finantare prin Mazda Finance.   

  Vizualizari: 2136
  Peugeot 308

  Peugeot 308

  Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

  Toate anunturile »