rss

Mazda2 va avea o versiune electrica pe piata japoneza

  1. 25/01/2011
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: electric, Mazda, Mazda2
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mazda va dezvolta o versiune electrica a modelului Mazda2, care va fi comercializata pe piata din Japonia sub numele Demio. Autoturismul cu zero emisii va fi lansat in primavara anului 2012 si va putea fi achizitionat in leasing.

    Dupa cum a anuntat producatorul auto, masina va avea o autonomie de 200 km si va fi destinata in speciale flotelor locale si corporatiilor. Cu toate acestea, modelele electrice nu sunt o prioritate pentru Mazda, coonstructorul auto concentrandu-se asupra strategiei actuale Building Block.

    Programul are in vedere dezvoltarea tehnologiilor existente, a motoarele si a transmisiilor, pentru a le face mai eficiente. Pe lista se afla si reducerea greutatii viitoarelor autoturisme. Aceste planuri sunt pe termen scurt si mediu.

    In baza acestui rationament, Mazda va lansa progresiv tehnologii noi care vor conduce la introducerea de modele hibride, masini ce nu vor lipsi din ofertele constructorilor auto in urmatorii ani.

    Concomitent cu programul Building Block, Mazda isi va continua cercetarile in domeniul citadinelor electrice prin intermediul unor programe pilot (vezi Mazda2 electrica). Acestea vor fi destinate, in primul rand, clientilor care parcurg distante mici in mediul urban.

    Vizualizari: 1602