rss

Shanghai 2011: Luxgen Neora Concept

  1. 27/04/2011
  2. Categoria: Luxgen
  3. Tags: Concept, luxgen, neorio
    Vezi toate fotografiile (7)

    Luxgen a prezentat la Salonul Auto de la Shanghai un concept interesant ce anunta un sedan electric destinat productiei de serie. Noul Neora Concept propune un sistem de propulsie similar cu cel de pe monovolumul Luxgen7+ EV.

    Prototipul beneficiaza de o tehnologie de propulsie imbunatatita, comparativ cu MPV-ul Luxgen, ce implica un motor electric de 180 kW.

    Cu o greutate aproximativa de 1.600 de kg, Neorio poate accelera de la 0 la 100 km/h in numai 6,5 secunde. Viteza maxima nu depaseste 150 km/h.

    Sedanul electric are o autonomie de circa 400 km, bateriile putand fii reincarcate in proportie de 80% in aproximativ o ora.

    La nivel stilistic, nu aduce nimic nou, designul avand ca sursa de inspiratie modele cu istorie in industria auto. Atat blocurile optice, cat si iluminarea habitaclului urmeaza aceeasi reteta consacrata a conceptelor hibride sau electrice: lumina albastra glaciala.

    Prototipul va lua calea productiei in curand, urmand a fi propus cu un motor traditional.

    Totusi, versiunea electrica nu va fi data uitarii, producatorul asiatic planificand o adevarata expansiune atat pe pietele arabe si asiatice, unde este deja activ, cat si pe alte taramuri.

    Vizualizari: 1658