rss

Lotus ar putea fi preluat de Toyota

  1. 31/05/2011
  2. Categoria: Lotus
  3. Tags: Lotus, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Lotus ar putea sa renunte la colaborarea cu actualul proprietar malaezian si sa formeze un joint-venture cu un mare constructor auto cum ar fi Toyota. Niponii furnizeaza deja motoare britanicilor.

    Aceasta colaborare ar putea ajuta producatorul de masini exotice sa acopere costurile legate de inovatiile tehnologice viitoare care vizeaza reducerea consumului si a emisiilor de noxe. In plus, Lotus ar dori sa majoreze cifra de productie la 8.000 de unitati pe an, o treime din acesta fiind directionate catre SUA.

    In strategia de afaceri figureaza repozitionarea gamei Lotus pe piata astfel incat sa faca fata unor rivali de temut precum Porsche, chiar daca asta inseamna separarea de Proton, proprietarul Lotus din 1996.

    Casa britanica este prea mica pentru a putea suporta costurile necesare crearii unei noi game, iar colaborarea cu un producator global precum Toyota ar putea rezolva problema.

    Intre timp Lotus continua sa se dezvolte. Dupa renuntarea la Elan si confirmarea unei noi versiuni Evora, raman pe piata modelele Esprit, Elite, Eterne si Elise

    Vizualizari: 1969