rss

Millenium sau Lotus-ul 7 al Africii de Sud

  1. 10/12/2009
  2. Categoria: Lotus
  3. Tags: Lotus, Millenium, Millenium 7
    Vezi toate fotografiile (10)

    O replica a clasicului Lotus 7 a vazut lumina zilei in Africa de Sud, dar in curand ar putea ajunge si pe pietele din Australia, Japonia si Marea Britanie. Inginerul in aeronautica Chris Carstens s-a inspirat din creatia lui Colin Chapman, fondatorul companiei britanice, cand un prieten i-a cerut sa realizez un autovehicul sport deosebit.

    In ultimii sase ani Carstens a lucrat la proiect impreuna cu amicul in cauza, Kobus van der Walt, ambii fiind supervizati de fostul mecanic-sef de la Honda F1, Alastair Gibson. Acum, 20 de unitati Millenium 7 au fost produse - sau se afla in curs de asamblare.

    Versiunea standard va fi dotata cu motor Ford Duratec de 2,0 litri ce va fi cuplat la o cutie de viteze fabricata tot de constructorul american, insa creatorii lui Millenium 7 sustin ca pot fi oferite multe alte propulsoare. Potrivit acestora, cele mai cerute sunt agregatele Ford si Toyota, dar un exemplar a primit chiar si un 1,3 litri rotativ care anima, odata, o Mazda RX-8.

    De altfel, varietatea pieselor folosite se extinde si asupra cutiilor de viteze. Astfel, desi in dotarea standard masina vine cu diferential de BMW Seria 3, acesta, dar si cutia de viteze, pot fi schimbate cu produse ale altor marci. De asemenea, discurile de frana sunt preluate de la BMW Seria 3, iar la cerere pot fi montati etrieri cu patru pistonase.

    Dotat cu motor cu patru cilindri in linie semnat de Toyota, Millenium 7 cantareste aproximativ 700 kilograme, gratie materialelor ca aluminiu si fibra de carbon folosite la constructia sasiului si a caroseriei.

    Millenium 7 va fi disponibil, insa, mai mult ca un kit decat ca o masina completa. Astfel, fara motor, diferential, cutie de viteze, radiator, volan si roti - probabil si alte "nimicuri" - Millenium 7 va costa 13.500 euro.

    Vizualizari: 1388