rss

Lotus prezinta la Frankfurt un motor "dedicat" modelelor hibride

  1. 08/09/2009
  2. Categoria: Lotus
  3. Tags: baterii, Frankfurt, Lotus, modelele cu propulsie hibrida, Range Extender
    Vezi toate fotografiile (1)

    Motto-ul companiei britanice spune totul despre modul in care obisnuieste sa rezolve problemele: “Simplifica, apoi redu masa proprie”.

    Nici in privinta  ultimei sale creatii lucrurile nu stau altfel, motorul pe care Lotus il va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt urmand a fi unul dintre cele mai compacte si usoare agregate cu trei cilindri din lume.

    Numele sau este Range Extender si a fost dezvoltat ca o alternativa la agregatele cu aprindere interna, folosite in ansamblul generatoarelor din modelele cu propulsie hibrida.

    Fiind un produs specializat, bijuteria tehnica a lui Lotus (ce are chiulasa si galeria de evacuare integrate in blocul motor) elimina multe dintre dezavantajele legate de masa proprie, complexitatea, eficienta termica si costurile de fabricatie ale unui motor obisnuit, promitand totodata emisii poluante reduse si o longevitate apreciabila.

    Doar 47 CP produc cei trei cilindri cu o capacitate totala de 1,2 litri, suficient insa pentru a asigura necesarul de energie pentru umplerea unei baterii sau actionarea directa a unui propulsor 100% ecologic.

    Mai mult ca sigur, liderii lui Lotus vor fi destul ocupati in viitor cu semnarea contractelor...

    Vizualizari: 1186