rss

Lotus pregateste un city-car electric

  1. 20/07/2009
  2. Categoria: Lotus
  3. Tags: City Car, Lotus, lotus electric, Smart Fortwo, Toyota iq
    Vezi toate fotografiile (4)

    Ceea ce vedeti sunt primele fotografii cu conceptul electric realizat de Lotus, care ar trebui sa fie introdus in productia de serie in anul 2015.

    Cu dimensiuni de doar 2.600 mm in lungime, 1.600 mm in latime si 1.700 mm in inaltime si un ampatament de 2.000 mm, acest supermini de oras pe baterii este capabil sa gazduiasca pana la patru pasageri intr-o configuratie a interiorului de 3+1 locuri.

    Modelul se doreste a fi un rival pentru viitoarea versiune electrica lui Toyota iQ si Smart ForTwo electric.

    Destinat traficului aglomerat din oras si calatoriilor pe distante scurte, Lotus electric este propulsat de un tren de rulare hibrid bazat pe un pachet de 100 de baterii litiu-ion ce furnizeaza energie unui motor electric de 50 CP. La capatul unui proces complet de incarcare, ce va dura aproximativ 3 ore si jumatate, vehiculul va putea parcurge pana la 50 km, cu o viteza de top de 105 km/h.

    Pentru reducerea greutatii, sasiul va fi realizat din materiale usoare, cum ar fi materialele compozite si aluminiul. La interior, accesul la locurile din spate se face foarte usor, prin glisarea scaunului soferului spre fata si sub volan. Scaunele posterioare se pot rabata pentru a se mari astfel spatiul destinat bagajelor.

    Comenzile sunt simple si intuitive. In stanga volanului exista un panou cu butoane, iar in partea dreapta se gaseste levierul schimbatorului de viteze cu trei pozitii: neutru, fata si spate.

    Cei de la Lotus spun ca device-uri precum iPod-ul si telefoanele mobile vor fi suficient de avansate pana in 2015 pentru ca ele sa poata controla toate sistemele masinii prin intermediul unei centrale electronice.

    Nu va asteptati, insa, ca acest city-car electric sa fie introdus in productia de serie deoarece proiectul a fost realizat de Lotus pentru a servi ca studiu de design pentru revista "Automotive Engineer". In plus, conceptul va fi vandut acelei companii care va dispune de finantele necesare pentru construirea unei versiuni de serie.

    Vizualizari: 1283
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »