rss

Evora Cup, un nou Lotus pentru curse

  1. 14/01/2010
  2. Categoria: Lotus
  3. Tags: Autosport International Show, Evora Cup, Lotus, Salonul auto de la Geneva, V6
    Vezi toate fotografiile (1)

    Aceasta este prima fotografie a lui Evora Cup, noua masina de curse a lui Lotus, creata pe baza celui mai recent produs din nomenclatorul companiei britanice: coupe-ul Evora.

    Realizata in conformitate cu specificatiile clasei GT4, Evora Cup este cu 200 kg mai usoara decat modelul din care deriva si are un motor V6 de patru litri capabil de 400 CP.

    Bolidul va debuta in “carne si oase” weekend-ul acesta la Autosport International Show de la Birmingham, dar designul si specificatiile tehnice finale vor fi dezvaluite de-abia in martie, la Salonul Auto de la Geneva.

    Fiecare exemplar va avea un pret de 120.000 de lire sterline fara taxe (aproximativ 134.000 de euro), clientii urmand a primi in schimb o masina cu sasiu din aluminiu si motor pozitionat central ce poate participa inclusiv in competitiile de anduranta.

    Sistemul de ungere cu carter uscat pentru propulsorul V6, cutia de viteze secventiala Cima cu sase trepte, suspensiile ajustabile si sistemul de franare cu discuri din aluminiu (asistate de etrieri cu sase pistonase) sunt doar cateva dintre solutiile tipice lumii motorsportului pe care inginerii lui Lotus le-au adoptat in cazul lui Evora Cup, masina care... va participa si intr-o competitie dedicata ei.

    Aceasta va debuta in 2011 cu cateva etape europene si va avea un buget de cel putin 100.000 de euro, competitorii urmand a obtine puncte atat prin prisma pozitiei ocupate in cursa, cat si prin cea a participarii efective la eveniment.

    Vizualizari: 1327
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »