rss

Lotus a dat unda verde noului model Esprit

  1. 11/11/2009
  2. Categoria: Lotus
  3. Tags: Esprit, Evora, Lotus
    Vezi toate fotografiile (1)

    Lotus a dat in cele din urma unda verde modelului care va inlocui Esprit, model care va avea un rol esential in promovarea imaginii companiei.

    Elementele cheie pentru strategia Lotus au aparut cu cateva saptamani inainte ca noul presedinte Danny Bahr sa dea publicitatii planurile intreprinse pentru viitorul companiei.

    O sursa din cadrul companiei a declarat pentru publicatia engleza Autocar ca noul supercar Lotus (cunoscut sub numele de Esprit pe plan intern, dar ar putea obtine un alt nume) ar deveni un "model de referinta in ceea ce priveste imaginea companiei”.

    Aceeasi sursa a declarat ca intotdeauna va fi loc pentru un Esprit. "Aceasta va fi cea mai noua expresia brandului", a adaugat aceasta.

    Lotus vizeaza un raport putere-greutate de 275-325 CP pe tona pentru noul sau model reprezentativ.
     

    Ca parte a strategiei sale, producatorul auto Lotus a fost de asemenea, de acord sa imparta platforma Evora cu alte companii. Versatile Vehicle Architecture (VVA) poat fi adaptata pentru proiectarea oricarui tip de vehicul, de la o masina sport pana la un SUV.

    Ca un exemplu de flexibilitate a VVA-lui, Lotus a furnizat o ilustratie care arata platforma Evora cu un sistem de propulsie electric, cu toate ca o sursa a declarat ca producatorul auto nu are in vedere construirea unei masini electrice.

    Cu toate acestea, zvonurile din ultima perioada indica ca Lotus lucreaza la opt proiecte hibride si electrice pentru alti constructori.

    VVA este oferit predominant companiilor mici pentru produse de nisa, Lotus punand la dispozitie inclusiv o platforma adaptata.

    Vizualizari: 1229