rss

Lexus CT 200h a primit 5 stele la testele Euro NCAP

  1. 25/05/2011
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: ct 200h, Euro NCAP, Lexus
    Vezi toate fotografiile (1)

    Lexus CT 200h a obtinut 5 stele la testele Euro NCAP, cu un scor de 83/100. Hibridul premium a obtinut un punctaj de  94% pentru ocupanti adulti, 84% pentru ocupanti copii, 55% pentru protectia pietonilor si  86% pentru siguranta asistata.

    La categoria Adulti Ocupanti,  modelul a obtinut punctaj maxim la testul impactului lateral,  protectia oferita de airbag-urile de genunchi pentru sofer si pasagerul din dreapta, si nivelul crescut de protectie impotriva ranirilor la nivelul coloanei cervicale.  

    In plus, CT 200h a obtinut un rezultat foarte bun pentru protectia in cazul unui impact din spate, datorat tehnologiei WIL de  realizare a scaunelor, aflata la a doua generatie. Prin aceasta tehnologie, se urmareste diminuarea leziunilor cervicale in cazul unui impact din spate.

    La testul ocupantului copil, CT 200h a obtinut un punctaj bun, atat pentru protectia copilului de 18 luni, cat si pentru cea a copilului de trei ani. Si la categoria Protectia Pietonilor, bara frontala a oferit o protectie buna picioarelor pasagerilor, obtinand punctajul maxim Euro NCAP.

    Noul Lexus CT 200h este singura masina in segmentul sau care ofera airbag de genunchi atat pentru sofer, cat si pentru pasagerul din dreapta. Modelul are 8 airbag-uri in dotarea standard.

    Airbag-urile pentru genunchi sunt proiectate sa iasa din partea de jos a tabloului de bord, in acelasi timp cu airbag-urile frontale pentru a reduce riscul de ranire in urma contactului cu coloana de directie sau structuri ale panoului de bord situate mai jos. Ele ajuta si la reducerea ranilor la nivelul capului si pieptului prin reducerea deplasarii oaselor pelvine si a rotirii torsului, in cazul unui impact major.

    Modelul ofera in echiparea standard sistemul de franare regenerativa controlat electronic (ECB-R), ce incorporeaza Sistemul Anti-Blocare roata (ABS), Asistenta la franare, Controlul Tractiunii (TRC)  si Controlul Stabilitatii (VSC).

    Vizualizari: 2199
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »