rss

Toyota ar putea rechema si modelele hibride Sai si Lexus

  1. 08/02/2010
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: Lexus, Prius, rechemare, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Asa arata un cosmar ce pare sa nu se mai termine: dupa ce au chemat aproape 10 milioane de masini in fabrica din cauza acceleratiei, din cauza covoraselor sau din cauza pedalei de frana a hibridelor Prius, acum Toyota este supusa unei noi incercari.

    Astfel, se pare ca producatorul auto ar putea fi nevoit sa lanseze o operatiune similara si pentru modelele hibride Sai si Lexus HS250h, a anuntat cotidianul japonez Nikkei.

    Potrivit cotidianului, ce nu citeaza surse, aceasta masura vizeaza circa 28.000 de autoturisme din Japonia si din strainatate (8.000 modele Sai si 20.000 de modele Lexus), dotate cu aceleasi tehnologii de franare ca si Prius.

    Toyota a recunoscut saptamana trecuta existenta unor probleme in cazul noii versiuni Prius, ce a fost lansata anul trecut. Pe vreme rece, franele ar putea actiona cu intarziere. Constructorul a anuntat ca vizeaza o rechemare in service, insa nu a anuntat deocamdata nicio decizie oficiala.

    Totusi, potrivit presei nipone, circa 300.000 de modele Prius ar urma sa fie rechemate in service pentru rezolvarea acestei deficiente.

    Vizualizari: 1408