rss

Tokyo Auto Salon: Lexus a prezentat conceptul IS F Circuit Club Sports

  1. 18/01/2010
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: Fibra de carbon, IS F Circuit Club Sports, Lexus, Tokyo Auto Salon, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi are sub capota un V8 de 423 CP si o cutie de viteze cu opt trepte apreciata pentru rapiditatea sa (nu neaparat si pentru frecventa schimbarilor), Lexus IS-F a fost in mai multe randuri criticat din cauza masei proprii, considerata cam mare pentru un sedan “mediu” cu pretentii sportive (peste 1.700 kg).

    Evident, exista numeroase modalitati de a rezolva aceasta problema, iar una dintre ele a fost recent propusa de Toyota sub forma conceptului IS F Circuit Club Sports.

    Prezentat la Tokyo Auto Salon (a nu se confunda cu Tokyo Motor Show), bolidul are o caroserie realizata dintr-o multime de elemente din fibra de carbon, lasate in coloritul natural pentru a fi mai usor de observat.

    Asadar, capota, plafonul, capacul portbagajului, aripioarele deportante aplicate spoilerului frontal, pragurile laterale, diffuser-ul si eleronul posterior sunt toate confectionate din materialul-minune, masura eliminand circa 60 de kg din greutatea totala.

    In plus, japonezii au marit puterea motorului cu circa 12 CP, insa nu va faceti iluzii desarte – deocamdata, nu exista nici un plan privind o eventuala productie de serie. Fie ea si limitata.

    Vizualizari: 1473
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »