rss

Spionat: Lexus LF-A surprins la Nurburgring fara camuflaj

  1. 23/09/2009
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: Lexus, Lexus LF-A, LF-A, Nurburgring
    Vezi toate fotografiile (7)

    Cu fix o luna inaintea debutului oficial programat in cadrul Salonului Auto de la Tokyo, noul Lexus LF-A a fost surprins complet necamuflat in timpul unor teste efectuate pe circuitul de la Nurburgring.

    Cele mai noi fotografii-spion sunt si cele mai reusite deoarece tradeaza formele super-sportivei japoneze, care raman in mare fidele conceptului din care deriva modelul de serie, cu mici diferente fireste. Se pot observa spoilerele fata si spate ce integreaza prize de aer foarte mari, pragurile laterale mai putin proeminente, eleronul posterior supradimensionat, precum si oglinzile laterale conventionale, care au luat locul camerelor video ce se gaseau pe concept.

    Desi nu este confirmat, se pare ca sub capota primului supercar produs de Lexus va fi montat un puternic V10 de 5,0 litri care produce 500 CP, care va ajuta modelul sa sprinteze de la 0-100 km/h in mai putin de 4 secunde si sa atinga o viteza de top de 320 km/h.

    Asemenea recent-lansatului Mercedes SLS AMG, motorul noului Lexus LF-A va fi amplasat central catre puntea fata si va avea tractiune pe puntea spate. Propulsorul V10 5.0 va fi conectat la o transmisie automata care va putea fi actionata si manual de la padelele montate pe volan.

    Zvonurile care razbat dinspre japonia sugereaza ca noul LF-A va fi produs intr-o serie extrem de limitata, de doar 500 de exemplare, 120 dintre acestea fiind destinate pietei locale, unde pretul va fi de circa 30 de milioane de Yeni (aproximativ 222.000 de euro).

    De asemenea, revista nipona Best Car a scris ca Lexus intentioneaza sa dezvolte o versiune mai puternica a lui LF-A care ar urma sa fie animata de un V10 de 5,5 litri care sa dezvolte 550 CP sau chiar mai mult.

    Vizualizari: 1136