rss

OFICIAL: iata noul Lexus HS 250h, prima limuzina hibrida din lume!

  1. 27/05/2009
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: Hibrid, HS 250h, Lexus, Limuzina
    Vezi toate fotografiile (16)

    Divizia de lux a celor de la Toyota a dezvaluit cu putine minute in urma detaliile si fotografiile oficiale cu noul Lexus HS 250h, singura limuzina de lux hibrida existenta la aceasta ora in lume, care va fi lansat pe piata in acest an.

    Cel de-al patrulea model hibrid din gama Lexus si cel mai eficient din linia sa de vehicule a fost prezentat in premiera la Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarie a acestui an. El este propulsat de un motor cu 4 cilindri de 2,4 litri ce functioneaza pe ciclul Atkinson in combinatie cu sistemul inovator Lexus Hybrid Drive System. Intregul sistem dezvolta o putere maxima de 187 CP, resursele fiind transmise puntii fata prin intermediul unei cutii de viteze CVT (Continously Variable Transmission).

    Noul Lexus HS 250h incorporeaza tehnologii de ultima generatie care au rolul de a imbunatati eficienta. Spre exemplu, sistemul de recuperare a caldurii emanate de tevile de esapament reduce timpul de incalzire al motorului permitandu-i sa se opreasca mai devreme, mai des si pentru o perioada mai lunga de timp. Apoi, parbrizul dispune de proprietati de reducere a razelor infrarosii ce ajuta la mentinerea unei temperaturi mai joase in habitaclu si, astfel, sistemul de climatizare este folosit mai rar. In sfarsit, tehnologia LED contribuie la imbunatatirea consumului de carburant si reduce nivelul emisiilor poluante.

    Soferul poate alege unul dintre cele patru moduri de rulare, Power, Normal, Eco si EV, fiecare dintre acestea fiind conceput astfel incat vehiculul sa se poata adapta la conditiile de drum si de trafic. Noul hibrid are un consum in ciclu combinat de 6,7 l/100 km. Daca ruleza in modul Eco, Lexus HS 250h este cu 20% mai eficient decat oricare alt model cu consum si emisii scazute din gama sa.

    Potrivit comunicatului oficial dat publicitatii astazi, Lexus se asteapta ca vanzarile la modelele hibride sa explodeze pur si simplu catre sfarsitul anului ca urmare a faptului ca pretul la carburant va creste in urmatoarele luni. In consecinta, targetul fixat de niponi, 25.000 de modele hibrid vandute in toata lumea pana la sfarsitul anului, nu pare greu de atins.

    Vizualizari: 2960