rss

Lexus planuieste un rival pentru Serie 1

  1. 25/07/2009
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: BMW, Frankfurt, HS250h, Lexus, Serie 1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nu este pentru prima data cand va livram o asemenea stire, insa, de data aceasta, suntem pe cale de a pune punctul pe i: potrivit ultimelor informatii, viitorul rival al lui BMW Serie 1 isi va face aparitia chiar la salonul auto de la Frankfurt din toamna (evident, sub forma unui concept).

    Si, pentru ca vorbim de o marca premium cu iz ecologic, asteptati-va la o propulsie focusata mai degraba pe protejarea mediului inconjurator, decat pe concurarea dinamicii unui model bavarez.

    Aceasta va fi cea a proaspat lansatului model hibrid HS250h, al carui grup motopropulsor, format dintr-un agregat electric si unul pe benzina de 2,4 litri, produce 187 CP. Viitorul Lexus compact (ce va purta numele CS sau BS) va avea tractiune pe rotile din fata si, ca si HS250h, nu va pune la dispozitia clientilor decat acest tip de motorizare; pe de alta parte, se pare ca restul componentelor tehnice nu vor fi preluate de la hibridul “dedicat” Lexus.

    Nu ne dam inca seama cum se asteapta Lexus sa-l concureze serios pe Serie 1 fara sa ofere un propulsor pe masura celui de pe 130i/135i (sau macar unul diesel cu potential dinamic ridicat), insa probabil ca stiu ei ce stiu. Sau nu.

    Vizualizari: 1170