rss

Lexus lanseaza hibridul HS 250h

  1. 16/07/2009
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: Lexus, lexus hibrid
    Vezi toate fotografiile (1)

    Lexus a lansat in Japonia hibridul HS 250h. Constructorul auto de lux a dorit sa imbine economia de combustibil si emisiile de noxe  cu performanta si confortul. HS 250h se pozitioneaza undeva intre luxosul sedan sport IS si sedanul de lux ES.

    Dupa o cercetare amanuntita de piata, Lexus a descoperit ca mai mult de 60% dintre cumparatorii entry-luxury ar fi optat pentru un hibrid daca acesta ar fi existat in ofertele producatorilor auto. Din acest punct de vedere, constructorul de lux a decis sa umple acest gol prin lansarea HS 250h.

    Denumirea limuzinei, HS, vine de la “harmonious sedan”. Pentru ca economia de combustibil este una dintre problemele arzatoare in vremuri de criza, masina consuma in regim mixt numai 4,4 l/100 km.

    Noul Lexus HS 250h incorporeaza tehnologii inovatoare care au rolul de a imbunatati eficienta. Astfel, sistemul de recuperare a caldurii emanate de tevile de esapament reduce timpul de incalzire al motorului permitandu-i sa se opreasca mai devreme, mai des si pentru o perioada mai lunga de timp.

    Si parbrizul intra in ecuatia eficientei, acesta dispunand de proprietati de reducere a razelor infrarosii ce ajuta la mentinerea unei temperaturi mai joase in habitaclu si, astfel, sistemul de climatizare este folosit mai rar. Apoi avem  tehnologia LED, care contribuie la imbunatatirea consumului de carburant si reduce nivelul emisiilor poluante.

    Vizualizari: 1094