rss

Lexus LF-A va debuta la Tokio(?)

  1. 28/05/2009
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: Lexus, LF-A, Nurburgring, tokio, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca ultimele zvonuri se vor adeveri, supercar-ul lui Lexus va vedea lumina zilei la Salonul Auto de la Tokio din luna octombrie, urmand a-si face debutul comercial la inceputul lui 2010.

    In ultima vreme, Lexus LF-A a fost subiectul mai multor controverse privind aparitia/sucombarea sa, insa, pana la urma, se pare ca intarzierea a fost cauzata de unele probleme legate de viteza maxima.

    Potrivit surselor din interiorul concernului Toyota, cei care s-au ocupat de dezvoltarea lui LF-A nu au dorit sa prezinte masina pana cand aceasta nu era capabila sa atinga o viteza maxima in conformitate cu pretentiile actualului segment rezervat supercar-urilor.

    Initial, Lexus LF-A cocheta cu o viteza maxima de aproape 320 km/h insa, dupa modificarile efectuate la nivelul motorului si aerodinamicii caroseriei, se asteapta ca bolidul sa atinga (si chiar sa depaseasca) 350 km/h.

    Respectivele schimbari au influentat intr-o masura importanta si designul exterior, modelul de serie urmand a se prezenta la Tokio cu o parte frontala, un set de blocuri optice si un posterior noi. Intre timp, motorul V10 de 4,8 litri va transmite catre roti, via o cutie de viteze semi-automata cu sase trepte, nu mai putin de 550 CP.

    Productia lui Lexus LF-A va fi limitata la numai 500 de exemplare, cifra care va include si un numar de masini special pregatite pentru circuitele de viteza (ganditi-va la un ecartament mai lat, o caroserie mai “obeza” si un tren de rulare pregatit pentru ceva remarcabil pe Nurburgring).

    Fiecare LF-A “normal” va costa putin peste 140.000 de euro, versiunile supersport urmand a avea, evident, un pret sensibil mai mare.

    Vizualizari: 1159