rss

Lexus LF-A va alerga din nou in cursa de 24 de ore de la Nurburgring

  1. 22/04/2009
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: Lexus, Lexus LF-A, Nurburgring
    Vezi toate fotografiile (1)

    Lexus a confirmat ca modelul cu doua locuri LF-A va reveni in cursa de 24 de ore de la Nurburgring, versiunea care va lua startul in celebra cursa de anduranta fiind foarte apropiata de cea care va intra in productia de serie, bineinteles cu modificarile caracteristice unui model de strada.

    Lexus LF-A va concura la Nurburgring la Clasa Division 2 SP8 sub auspiciile echipei GAZZO Racing. Bolidul are o caroserie construita dintr-un polimer ranforsat cu fibra de carbon (material extrem de usor si de rezistent) si va fi propulsat de un motor V10 de 4,8 litri la o transmisie secventiala ce va putea fi actionata si manual de la padelele montate la volan.

    Modelul de cursa mai dispune de un roll-cage si de un rezervor de combustibil special pentru astfel de curse si a primit un kit aerodinamic care cuprinde, intre altele, o extensie a spoilerului frontal, un eleron spate si o evacuare tripla poitionata central in difuzorul de aer posterior. De asemenea, jantele de 20 de inch sunt imbracate cu pneuri de 305/30 atat pe fata, cat si pe spate.

    Dimensiunile lui LF-A sunt de 4.530 mm in lungime, 1.880 mm in latime, 1.200 mm in inaltime si un ampatament de 2.605 mm.

    Vizualizari: 992