rss

Lexus LF-A N24 prezentat oficial

  1. 21/05/2009
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: Akio Toyoda, Lexus, LF-A, Nurburgring, Toyota
    Vezi toate fotografiile (4)

    Lexus a lansat primele imagini oficiale ale lui LF-A, care va concura weekendul acesta la cursa de 24 de ore de la Nurburgring.

    Puterea masinii vine de la un V10 de 4,8 litri ce dezvolta 500 CP. Puterea este trimisa rotilor din spate (incaltate cu pneuri 305/30/20) prin intermediul unei transmisii semi-automatice, cu trepte selectabile prin intermediul unor pedale situate in spatele volanului. Modelul omologat de curse are, de asemenea, o caroserie din fibra de carbon, pentru scaderea greutatii.

    Constructorul si-a propus ca in weekend, pe Ring, sa bata timpii facuti de Nissan GT-R si Chevrolet Corvette ZR1, pentru a starni interesul asupra sportivei in cazul in care LF-A va ajunge in productia de serie. La volanul uneia dintre cele 2 modele pregatite de constructor se va afla Akio Toyoda, viitorul CEO Toyota, dublat de Andre Lotterer, fost pilot de teste F1. Nepotul fondatorului Toyota a concurat si in ultimii doi ani la cursa de 24 de ore de la Nurburgring.

    Cu toate ca viitorul lui LF-A este inca neclar, ultimele zvonuri anunta prezenta modelului de serie anul acesta la Tokyo Motor Show.

    Vizualizari: 1201