rss

Frankfurt 2009: Lexus vine cu LS600h si GS450h facelift, plus IS250 F-Sport

  1. 03/09/2009
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: Gs, IS, Lexus, lf-ch, Ls
    Vezi toate fotografiile (3)

    Lexus se pregateste sa dea marea lovitura la Frankfurt cu LF-Ch – concept car-ul ce anunta viitorul rival al lui BMW Serie 1 si Audi A3 in segmentul compactelor premium –, fapt care pare a arunca restul modelelor prezentate la standul sau intr-un oarecare con de umbra.

    Din fericire, marca de lux Toyota a luat deja masuri pentru a contracara acest deznodamant: toate cele trei sedan-uri – IS, GS si LS – vor avea un look nou.

    Este vorba asadar despre o tripla operatiune de facelift menita sa consolideze pozitia japonezilor in zona de lux a pietei auto, mai ales ca avalansa de premiere germane inca nu a terminat de “maturat” concurenta.

    Cel mai mic Lexus, spre exemplu, a primit mici retusuri atat la nivelul designului exterior, cat si la cel interior; totusi, mai importanta ni se pare lansarea pachetului F-Sport, gratie caruia look-ul lui IS devine mult mai dinamic.

    Intre timp, fratele mai mare GS va prezenta un calandru cu un aspect usor diferit, mapa de presa insistand si asupra unei palete de culori exterioare mai bogate; in plus, ca si IS, modelul de clasa mare Lexus a beneficiat de o revizuire a sistemelor electronice.

    Recenta lansare a lui BMW Serie 7 si iminenta sosire a navei-amiral Audi, A8, constituie doua evenimente suficient de importante pentru ca oricine – inclusiv cei de la Lexus – sa intre intr-o stare de neliniste. Drept dovada, niponii au insistat cel mai mult pe actualizarea designului marelui LS, care se va infatisa la Frankfurt cu bare de protectie noi, un calandru restilizat, oglinzi retrovizoare cu semnalizatoare LED incorporate, jante cu un aspect diferit si faruri de ceata/stopuri modificate.

    La interior lucrurile nu se vor schimba chiar atat de mult, LS 2010 urmand a propune doar cateva echipamente noi si optiuni high-tech.

    Vizualizari: 1279