rss

Fabrica de zvonuri: Viitorul Lotus Esprit, animat de un V10 Lexus?

  1. 28/05/2009
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: Esprit, Lexus, LF-A, Lotus, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Deocamdata, relatia dintre Toyota si Lotus se rezuma la furnizarea de catre japonezi a grupurilor motopropulsoare pentru modelele Elise, Exige si Evora, insa legaturile dintre cele doua companii se vor strange pe masura ce se apropie termenul lansarii noului Esprit.

    Potrivit ultimelor informatii, acesta va oferi nu mai putin de trei motoare de origine Toyota, printre care si V10-le lui LF-A!

    Esprit isi va face debutul undeva in 2012 si, daca sursele nu mint, va avea o gama de motorizari compusa din trei agregate de origine Toyota: un entry-level V6 de 300 CP, cu injectie directa, V8-ul de 417 CP intrat in dotarea lui Lexus IS-F si V10-le de peste 500 CP al lui Lexus LF-A.

    In plus, dat fiind faptul ca Lotus a repetat in mai multe randuri ideea de a dezvolta platforme tehnice eco-friendly, este posibil ca Toyota sa-i “imprumute” si o versiune modificata a celebrei Hybrid Synergy Drive.

    Ramane de vazut si ce pret va afisa supercar-ul britanic, desi unii specialisti anticipeaza deja un “scor” de cel putin 100.000 de euro pentru modelul V10.

    Vizualizari: 1322