rss

Chinezii recidiveaza: Jianghuai, un amalgam de Lexus, Mercedes si hidosenie

  1. 25/10/2009
  2. Categoria: Lexus
  3. Tags: Jianghuai, Lexus, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (2)

    Este adevarat ca industria constructoare de automobile din China este in continua crestere, dovada numarul mare de auovehicule lansate in ultima vreme.

    Dupa cum vedeti, am evitat sa folosesc cuvantul "dezvoltare". Pentru ca, sa copiezi in proportie de 85% alte modele aflate pe piata, iar restul de 15 procente ramase (partea originala, sa spunem) sa fie mai mult decat urate, asta nu mi se pare deloc o evolutie. Insa, cum-necum, chinezii reusesc sa isi faca simtita prezenta din ce in ce mai mult in intreaga lume auto.

    Ultimul autovehicul care starneste controverse si zambete printre designerii concurentei (de nervozitate, pentru ca nu este nimic amuzant in a-ti vedea munca furata, pur si simplu) este acest sedan de la Jianghuai.

    Privit din profil devine clar ca designerii asiatici au avut o zi proasta si au tras cu ochiul la Lexus G35 (lucru vizibil in special in zona montantului C), iar spatele tradeaza admiratia chinezilor pentru Mercedes Benz. Priviti numai putin stopurile! Pana si logo-ul pare desenat avand in fata "steaua cu trei colturi" a germanilor...

    In cele 15 procente de care vorbeam mai sus se incadreaza si partea frontala, cu acel calandru intins ca o placinta luata in plin la viteza maxima. Sau poate sunt eu subiectiv...

    Asa ca ma opresc aici cu comparatiile, dar va invit pe voi sa spuneti ce alte masini credeti ca au mai copiat "designerii" de la Jianghuai cand au realizat acest sedan care se vrea a fi "nava amiral" a gamei.

    Vizualizari: 1692