rss

Land Rover ar putea lansa Range Rover Grand Evoque

  1. 06/12/2011
  2. Categoria: Land Rover
  3. Tags: evoque, Range Rover
    Vezi toate fotografiile (1)

    Incurajati de succesul modelelor BMW X si Audi Q, britanicii de la Land Rover intentioneaza sa lanseze un Range Rover Evoque de dimensiuni mai mari.

    Pentru a-si mentine ritmul de crestere a vanzarilor din ultima perioada, constructorul auto isi incearca norocul pe noi nise, imbogatindu-si astfel gama de modele de sub umbrela sub-brandului Range Rover.

    Viitorul Grand Evoque va fi pozitionat intre recentul Evoque si Range Rover Sport si ar putea fi oferit la preturi cuprinse intre 35.000 si 55.000 lire sterline. SUV-ul va fi construit pe aceeasi platforma tehnica LR-MS pe care este dezvoltat si Evoque. Arhitectura LR-MS a fost creata pornind de la platforma UE-CD de provenienta Ford, responsabila de modelul Freelander.

    Desi noul model este considerat a fi un Grand Evoque, casa auto va trebui sa vina cu o serie de elemente distinctive, pentru a evita canibalizarea intre cele doua crossovere. In ceea ce priveste oferta de motorizari, masina va fi oferita cu noua gama de propulsoare cu patru cilindri, la care lucreaza in prezent Jaguar-Land Rover, plus alte unitati regasite si pe Evoque.

    Noul model al sub-brandului Range Rover va fi lansat in anul 2015 si va fi construit la Halewood, alaturi de traditionalul Evoque, Freelander si viitorul sedan de mici dimensiuni de la Jaguar.

    Vizualizari: 2344