rss

Land Rover lanseaza cea mai noua generatie a modelului Discovery

  1. 29/09/2016
  2. Categoria: Land Rover
  3. Tags: Discovery
    Vezi toate fotografiile (4)

    In cadrul Salonului Auto de la Paris, Land Rover a lansat cel mai recent model Discovery. Noul Discovery a fost precedat de conceptul Discovery Vision, admirat pentru prima oara la Salonul Auto de la New York 2014, care a prezentat directia in care se indreapta intreaga gama de modele Discovery si a anuntat o schimbare majora a celui mai versatil SUV Land Rover. Design-ul revolutionar confera modelului Discovery un aspect dinamic, cu suprafete sofisticate si detalii atent executate, proiectate pentru a-i incanta pe clienti la nivel emotional.

    Gama de modele Discovery s-a remarcat intotdeauna prin spirit de aventura, iar noul model ofera o reinterpretare semnificativa a celor 27 de ani de istorie si spirit practic, cu un design sofisticat, care pastreaza detalii ale modelelor anterioare, dar vine totodata cu elemente noi, inovatoare.

    Elementele de design specifice includ plafonul in trepte, specific ultimelor 4 generatii de Discovery, care asigura o solutie eleganta pentru o nevoie practica. Plafonul in trepte optimizeaza spatiul disponibil in zona capului pentru pasagerii de pe randul 3 de scaune.

    Integritatea tehnologica si de design Land Rover asigura Noului Discovery posibilitatea de a permite transportul a 7 adulti, intr-un format de caroserie de tip SUV, cu o lungime mai mica de 5 metri (4.970 mm). Ambele scaune de pe randul 3 dispun de puncte de fixare ISOFIX (in total 5), pentru ca familiile cu multi membri sa poata amplasa scaunele pentru copii pe cel mai potrivit loc, in functie de nevoi.

    Editia limitata „First Edition” reprezinta tot ce are mai bun de oferit Noul Discovery. La nivel global vor fi disponibile doar 2.400 de autovehicule, cu elemente exclusive precum harti inscriptionate pe ornamentele din aluminiu ale usilor si plansei de bord, sigle speciale, combinatii de culori indraznete si o lista cuprinzatoare de dotari standard. 

    Pe langa spatiul si configuratia flexibila oferite de scaune, o alta caracteristica a versatilitatii spectaculoase a Noului Discovery este sistemul multimedia InControl Touch Pro Jaguar Land Rover. Configuratia intuitiva dispune de un ecran tactil mare, cu diagonala de 10", amplasat in partea superioara a consolei centrale si care permite reducerea cu o treime a numarului de butoane din aceasta zona si ofera un aspect organizat si aerisit.

    Un alt echipament pentru familii este cheia inteligenta tip bratara, Activity Key, un echipament sofisticat care permite clientilor sa se bucure de activitatile sportive si hobby-urile active, fara sa fie nevoiti sa utilizeze cheia standard. Daca tineti cheia inteligenta tip bratara in dreptul literei D a emblemei Discovery de pe hayon, vehiculul se incuie, iar cheia obisnuita se dezactiveaza si poate fi lasata in habitaclu. Acest lucru permite clientilor sa practice activitati precum inotul, alergarea, calaria sau diferite jocuri, fara sa-si faca griji cu privire la securitatea vehiculului.

    Eforturile depuse pentru dezvoltarea solutiilor de depozitare ingenioase ale Noului Discovery au fost dublate de atentia acordata spatiului pentru bagaje. Volumul maxim de incarcare al acestui SUV premium este de 2.500 litri, cu 1.231 litri in spatele randului 2 de scaune, iar platforma interioara multifunctionala, actionata electric, asigura versatilitatea pe care o asteptati de la un vehicul cu sigla Discovery.

    Garda la sol de 283 mm (mai mare cu 43 mm fata de generatia anterioara) si adancimea maxima de trecere a vadului, de 900 mm (mai mare cu 200 mm), ii permit unui Discovery sa se faca remarcat, oferind incredere maxima la abordarea santurilor umplute cu apa si a drumurilor inundate.

    Gama completa de tehnologii pentru deplasarea in teren accidentat asigura Noului Discovery abilitati excelente in off-road, care pot fi exploatate chiar si de soferii neexperimentati. La actionarea butonului rotativ, sistemul Land Rover Terrain Response 2, cu mai multe moduri, optimizeaza o serie de setari, de la sensibilitatea acceleratiei la momentul schimbarii treptelor de viteza, pentru a se adapta la conditiile de deplasare. La deplasarea in teren foarte dificil, All-Terrain Progress Control (ATPC) poate fi programat pentru a mentine in mod automat o viteza mica de deplasare, selectata de sofer.

    Tehnologia inteligenta permite soferului sa se concentreze exclusiv pe manevrarea vehiculului in timpul evitarii obstacolelor, fara sa fie distras de actionarea pedalelor de acceleratie sau de frana si poate fi utilizata, de asemenea, la pornirea de pe loc pe suprafete alunecoase.

    Performantele pe sosea sunt imbunatatite de structura monococa Land Rover, usoara si durabila, din aluminiu, care contribuie la o reducere a greutatii cu 480 de kg, comparativ cu o structura cu sasiu tip scara, din otel. Suspensia spate avansata Land Rover, independenta, asigura o manevrabilitate superioara, fara a compromite confortul la rulare, care a stat la baza multor generatii de modele Discovery.

    Increderea pe care ti-o ofera acest model, se extinde la capacitatea de tractare, o calitate de traditie a tuturor generatiilor de Discovery. Sa nu uitam ca la lansarea sa, in 1989, acesta a fost utilizat pentru a tracta un tren. Cu o capacitate maxima de remorcare de 3.500 kg, Land Rover a dezvoltat o tehnologie inteligenta, pentru ca abilitatile de tractare ale unui Discovery sa fie mai accesibile decat pana acum.

    Noul Discovery dispune de gama eficienta de motoare Jaguar Land Rover cu 4 si 6 cilindri, diesel si pe benzina, cuplate la o cutie de viteze automata ZF cu 8 trepte, care schimba vitezele lin si rapid. Acestea includ:
    • Prestigiosul motor diesel Ingenium Td4, cu 4 cilindri in linie, de 2,0 litri, dezvolta o putere de 180 CP si este cel mai eficient din gama, cu un consum de combustibil in ciclu combinat de 6 l/100 km si emisii de CO2 incepand de la 159 g/km* – o reducere cu 22 de procente, comparativ cu generatia anterioara;
    • Varianta mai puternica, twin-turbo, a motorului diesel Ingenium Sd4, cu 4 cilindri in linie, dezvolta o putere de 240 CP si un cuplu impresionant, de 500 Nm, cu un consum de combustibil de 6,4 l/100 km si emisii de CO2 incepand de la 165 g/km;
    • Dieselul Td6 in 6 cilindri dezvolta o putere de 258 CP si un cuplu de 600 Nm, pentru a asigura performante, tractiune si eficienta imbunatatite;
    • Pentru adeptii motoarelor pe benzina, Land Rover pune la dispozitie modelul Si6, un V6 de 3,0 litri supraalimentat, care dezvolta o putere de 340 CP si un cuplu de 450 Nm, pentru a asigura performante si forta de tractiune impresionante.

    Modelul va fi disponibil in Romania, spre vanzare, incepand cu primavara anului 2017. Pentru mai multe informatii, va invitam sa consultati periodic site-ul www.landrover.ro .

    Vizualizari: 1796
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »