rss

Veneno, ultima creatie Lamborghini!

 1. 06/03/2013
 2. Categoria: Lamborghini
 3. Tags: Lamborghini, veneno
  Vezi toate fotografiile (17)

  Lamborghini Veneno este ultima opera de arta a italienilor. Construit pentru a celebra 50 de ani de istorie, hipercar-ul costa nu mai putin de 3 milioane de euro, fara taxe, urmand a fi produs in doar 3 exemplare.

  Salonul Auto de la Geneva a reprezentat pentru Lamborghini cea mai buna ocazie de a scoate la lumina noul Veneno. Produs pentru a sarbatori 50 de ani de existenta, supercarul pastreaza traditia in ceea ce priveste nomenclatura, numele sau avand ca sursa de inspiratie taurii de lupta.

  Agresiv prin definitie, noul Lambo Veneno este pus in miscare motor de 6,5 litri V12 ce livreaza 750 Cai Putere. Beneficiind de aceste caracteristici, bolidul accelereaza de la 0-100 km/h in doar 2,8 secunde, in timp ce viteza maxima este de 355 km/h.

  Lamborghini a anuntat ca Veneno costa 3 milioane de euro, fara taxe. Dupa cum au precizat italienii, toate cele trei unitati au fost deja rezervate, cel mai probabil unor seici arabi.

  Veneno a fost unul dintre cei mai rapizi tauri din istoria coridelor. Numele sau a devenit popular in 1914, cand l-a ranit fatal pe toreadorul Jose Sanchez Rodriguez in arena Sanlucar de Barrameda’s, Andalusia, Spain.

  Vizualizari: 6074