rss

Unicul Lamborghini Aventador J a fost cumparat pentru 2,1 milioane euro

  1. 14/03/2012
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Aventador, aventador j, Lamborghini
    Vezi toate fotografiile (8)

    Supercarul Lamborghini Aventador J, construit intr-un singur exemplar, a fost cumparat pe loc, inainte de debutul oficial de la Geneva, pentru fabuloasa suma de 2,1 milioane de euro. Cumparatorul a virat intreaga suma fara sa stea pe ganduri.

    Top Gear a stat de vorba cu Filippo Perini, designerul Lamborghini, care a dezvaluit cateva detalii picante privind proiectul Aventador J. Bolidul a luat nastere la solicitarea Stephan Winkelmann, presedintele executiv al casei auto, care le-a cerut designerilor sa dea frau liber imaginatiei si sa proiecteze ceva spectaculos pentru Salonul Auto de la Geneva.

    Desi "comanda" a fost primita la data de 14 ianuarie, schitele au fost realizate in numai doua zile, iar constructia propriu-zisa a durat 6 saptamani, un timp record avand in vedere faptul ca Aventador J este o versiune de productie, si nu un prototip.

    In ciuda faptului ca premiera mondiala urma sa aiba loc in luna martie, la Geneva, bijuteria italienilor isi gasise deja proprietarul. Impresionat de creatia Lamborghini, acesta a virat banii instant, la simpla vedere a automobilului de lux.

    Avand la baza modelul Avendator, masina se remarca prin absenta plafonului si parbrizului. Totodata, inginerii Lambo au renuntat si la sistemul de climatizare si navigatia electronica.

    Noul Lamborghini Aventador J este propulsat de acelasi V12 de 6,5 litri al coupe-ului, care dezvolta 700 Cai Putere, si dispune de un sistem de tractiune integrala permanenta. Astfel echipat, automobilul atinge o viteza de top de 300 km/h.

    Particula "J" face trimitere la nomenclatura oficiala FIA, specifica automobilelor de curse, dar si la celebrul Lamborghini Jota din 1970, construit tot intr-un singur exemplar.

    Iata cum a luat nastere bolidul:

    Vizualizari: 5487
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »