rss

Oficial: SUV-ul Lamborghini a fost dezvaluit

  1. 23/04/2012
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Lamborghini, SUV, urus
    Vezi toate fotografiile (14)

    Dupa o serie de teasere si speculatii, Lamborghini a dezvaluit primele imagini oficiale cu primul SUV al brandului italian. Denumit Urus, conceptul va fi lansat la Salonul Auto de la Beijing.

    Motivati de expansiunea SUV-urilor de lux, cei de la Lamborghini au ales sa intre pe acest segment de piata, intentie anuntata cu ceva timp in urma, fara a da insa niciun fel de indiciu.

    Asteptarea a luat sfarsit odata numaratoarea inversa pana la Salonul Auto de la Beijing, casa auto publicand si primul set de imagini oficiale cu noul concept Urus, care va fi oferit in curand ca model de serie.

    Denumirea isi are originile in universul taurilor, termenul provenind de la ”Bos primigenius”, o specie de taur european care a disparut de pe Batranul Continent in 1627.

    Sub capota SUV-ului coupe cu tractiune integrala se ascunde un propulsor de 600 Cai Putere
    , ale carui performante nu au fost facute publice inca. Totusi, ar putea fi vorba de o versiune evoluata a motorului V10 de 5,2 litri de pe Gallardo. Acesta ar putea pune in miscare si un viitor model coupe entry-level, cunoscut pana in prezent sub numele Cabrera.

    In alta ordine de iei, Lamborghini Urus este primul model ce ar putea fi considerat "de familie", cu spatiu pentru patru pasageri si bagaje.

    Vizualizari: 5707