rss

Noul Lamborghini Aventador Roadster a fost dezvaluit

  1. 13/11/2012
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Aventador, Lamborghini, Roadster
    Vezi toate fotografiile (15)

    Lamborghini a dezvaluit varianta cabrio a supercarului Aventador. Noul Lamborghini Aventador Roadster beneficiaza de un plafon din fibra de carbon de numai 5,8 kilograme, sprinteaza de la 0 la 100 km/h in doar 3 secunde si atinge o viteza de top de 350 km/h.

    Imaginile alaturate infatiseaza noul Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster, "cel mai atragator Lamborghini construit vreodata". Bolidul utilizeaza un acoperis detasabil, realizat din fibra carbon, care cantarste numai 5,8 kilograme. Acesta poate fi ascuns in compartimentul pozitionat frontal, sub capota.

    Pentru a indeplini normele de siguranta, constructorul auto ofera un sistem imbunatatit de protectie a pasagerilor, in timp ce ultimul rand de montanti a fost redesenat. Din ecuatie fac parte si luneta actionata electric si un deflector.

    Ca si in cazul coupe-ului, de propulsie se ocupa unitatea V12 de 6.5 litri, capabil să livreze 700 Cai Putere. Beneficiind de aceste caracteristici, supercarul accelereaza  de la 0 la 100 de km/h in 3 secunde, fiind cu 0.1 secunde mai lent decat versiunea coupe. Viteza de top ajunge la 350 km/h.

    Puterea este transmisa prin intermediul unei cutii de viteze automate cu sapte trepte. Motorul dispune de un sistem de dezactivare a cilindrilor si un sistem start-stop, ambele cu rol decisiv in economisirea de carburant.

    La nivel estetic, Lamborghini propune o noua nuanta pentru caroserie,”Light Blue”, care aminteste de o culoare regasita in oferta vechiului Lamborghini Miura, in anul 1968. Look-ul este completat de un set de jante forjate, din aluminiu, de 20 de inch pe fata si 21 de inch pe spate.

    Noul Lamborghini Aventador Roadster este a doua declinare a bolidului Aventador, dupa versiunea J, care a debutat in primavara la cadrul Salonului Auto de la Geneva si a fost vanduta unui colecţionar pentru modica suma de 2,8 milioane de dolari.

    Vizualizari: 4493