rss

Lamborghini pregateste noul Sesto Elemento

  1. 08/01/2013
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Lamborghini, sesto elemento
    Vezi toate fotografiile (1)

    Lamborghini va transforma conceptul Sesto Elemento in versiune de serie. Supercarul va fi produs in numai 20 de exemplare si ar putea costa nu mai putin de un milion si jumatate de euro.

    Prototipul Sesto Elemento, prezentat in urma cu aproape 3 ani la Paris, va fi introdus in productie de serie. Casa auto din Sant’Agata Bolognese va produce exclusivistul model intr-un numar extrem de limitat de 20 de exemplare.

    Utilizarea "excesiva" a fibrei de carbon va permite modelului sa promita un raport greutate/putere de 1,75 kg/cp. De propulsie se va ocupa un motor V10 capabil sa produca nu mai putin de 570 Cai Putere. In aceasta configuratie, viitorul Lamborghini Sesto Elemento va accelera de la 0 la 100 km/h in numai 2,5 secunde si va atinge o viteza maxima de 320 km/h.

    Fiecare exemplar va fi construit la noul centru Lamborghini special creat pentru a transforma prototipurile in versiuni de pre-serie, garantand astfel un nivel inalt de calitate si performanta, fiecare detaliu fiind tratat cu maxima atentie.

    In ceea ce priveste designul, Sesto Elemento de serie nu va diferi de fiorosul concept dezvaluit in 2010, la Salonul Auto de la Paris. Si interiorul ar trebui sa ramana fidel prototipului, scaunele urmand a fi realizate din fibra de carbon.

    Desi nu se cunoaste momentan data lansarii versiunii de productie, Salonul Auto de la Geneva ar putea reprezenta o buna oportunitate pentru italieni.

    Vizualizari: 1965