rss

Lamborghini lanseaza seria limitata Aventador LP 720-4 50°

  1. 22/04/2013
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Lamborghini
    Vezi toate fotografiile (1)

    La 50 de ani de la lansare si in contextul Salonului Auto de la Shanghai, Automobili Lamborghini prezinta un model Aventador special, super sport, cu echipare si tehnologie exclusiviste.

    Modelul Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario este o editie limitata de numai 100 de exemplare fabricate la nivel mondial. Fiecare automobil are o emblema din Forged Composite® cu logo-ul 50° si numarul de serie.

    Avand 720 de cai putere, cu un design modificat fata si spate pentru a sublinia performanta, o culoare speciala si un interior unic, acest Aventador este unul din cele mai exclusiviste modele produse in istoria Lamborghini. Modelul Aventador LP 720-4 50° Anniversario reprezinta un nou punct culminant al acestei game de modele de succes, cu monococa din fibra de carbon, 12 cilindri si tractiune integrala permanenta.

    Cu puterea maxima de 720 de cai putere, motorul de 6,5 litri cu 12 cilindri al modelului, Aventador LP 720-4 50°Anniversario este cu 20 de CP mai puternic decat motorul V12 al modelului Aventador LP 700-4. Aceasta crestere de putere este posibila datorita unei noi calibrari specifice a motorului. Cu ajutorul transmisiei ultra rapide ISR, modelul aniversar ajunge de la 0 la 100 kmh in doar 2.9 secunde si atinge o viteza maxima de 350 kmh.

    Partea frontala si spatele modelului 50° Anniversario au fost redesenate, iar aerodinamica a fost imbunatatita. Atat prizele de aer, cat si splitterul aerodinamic din fata au crescut in dimensiuni, iar in partea laterala au fost montate mici flapsuri. Spatele este complet refacut, avand un difuzor marit si trasee complexe de aer pentru a imbunatatii ventilarea compartimentului motor. In general, stabilitatea la viteze extreme a fost imbunatatita fara a afecta tractiunea, acest lucru fiind posibil datorita cresterii eficientei aerodinamice cu peste 50% comparativ cu modelul Aventador LP 700.4.

    Noua culoare creata pentru editia 50° Anniversario, Giallo Maggio (Galben de Mai) este un tribut adus uneia dintre culorile preferate de catre clientii Lamborghini incepand cu modelul Miura, numele acesteia facand referire si la fondarea Automobili Lambirghini in luna mai a anului 1963. Culoarea Giallo Maggio este cu totul noua, avand un efect deosebit de sclipire si este disponibila exclusiv pentru aceasta editie. Structura acestei vopsele include un strat de particule transparente si foarte reflectorizante care fac ca Aventador sa straluceasca, in special in lumina soarelui. Partea frontala, partea din spate si pragurile laterale au un design in doua tonuri, galben si negru mat, care pune in evidenta forma aerodinamica a modelui Aventador. Jantele vopsite in negru lucios se integreaza perfect in linia de design a automobilului.

    Aventador LP 720-4 50° Anniversario poate fi comandat in orice culoare imaginabila prin intermediul programului de individualizare Ad Personam.

    Interiorul lui Aventador LP 720-4 50° Anniversario este tapitat cu o piele naturala, semi-anilina si extrem de fina. Aceasta piele, special conceputa pentru modelul aniversar, este tratata printr-un proces special de bronzare si colorare care accentueaza aspectul natural si finetea pielii. Culorile oferite sunt inspirate de originea Lamborghini, regiunea Emilia-Romagna din Italia. Astfel, Nero Ade (Negru) este combinat cu Terra Emilia, o nuanta de maro care evoca pamantul regiunii, fiind o culoare care accentueaza exclusivismul acestui model. O culoare alternativa este Giallo Quercus, un galben care se asorteaza cu exteriorul si subliniaza caracterul sportiv al automobilului, numele acesteia provenind de la stejarul galben, prezent pe stema localitatii Sant’Agata Bolognese. Disponibila in ambele versiuni de interior, cusatura Q-Citura, in forma de diamant, este oferita special pentru acest model aniversar si pune in evidenta maiestria italiana regasita in interiorul modelului Aventador 50° Anniversario.

    La Salonul Auto de la Shanghai 2013, Lamborghini prezinta, de asemenea, si modelul Gallardo LP-560 50° Anniversario. Acesta este vopsit in culoarea Bianco Opalis, un alb sclipitor, si are elemente exclusive cum ar fi eleronul din fibra de carbon de la Gallardo Superleggera sau capacul transparent pentru motor. Mai mult, la Shanghai vor fi prezente si un Aventador LP 700-4 Roadster in culoarea Bianco Isis si un Gallardo LP 560-4 Spyder in culoarea Grigio Telesto.

    Toate modelele Lamborghini produse in anul aniversar 2013 vor purta emblema “50th Anniversary” pe bord. Asemenea oricarui Lamborghini, aceasta este realizata printr-o combinatie de tehnologie de ultima ora si maiestrie traditionala – emblema este produsa din Forged Composite®, un material de fibra de carbon patentat de Lamborghini. Simbolul “50th” este ulterior aplicat manual de catre specialisti experimentati.

    Vizualizari: 2958
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »