rss

Lada EL, prima masina electrica ruseasca

  1. 29/08/2012
  2. Categoria: Lada
  3. Tags: Dacia, kalina, Lada
    Vezi toate fotografiile (5)

    Rusii de la Lada le-o iau inainte romanilor de la Mioveni si lanseaza prima masina electrica ruseasca. Avand la baza modelul Kalina, autovehiculul cu zero emisii va fi testat in conditii reale de taximetrii din Stavropol. Debutul oficial va avea loc in cadrul Salonului Auto de la Moscova.

    Lada vrea sa revolutioneze industria auto locala si propune o versiune electrica a modelului Kalina. Denumita Lada EL, prima masina electrica de serie produsa in Rusia isi va face intrarea oficiala in curand, la Salonul Auto de la Moscova.

    Noua Lada EL are la baza versiunea break a modelului Lada Kalina, insa in locul propulsorului traditional a fost montat un motor electric capabil sa produca 82 Cai Putere. Acesta este alimentat de un bachet de baterii cu o capacitate de 13 kWh, ce pot fi reincarcate total in 8 ore. Acumulatorii asigura o autonomie de 150 km, suficient pentru deplasarile cotidiene in oras.

    Beneficiind de acest atribute, noua masina electrica de la Lada anunta o viteza maxima de 130 km/h si un sprint 0-100 km/h efectuat in aproximativ 13 secunde, performante rezonabile pentru o masina de taxi electrica, in mediul urban.

    Desi nu au fost facute publice preturile, este de asteptat ca noua Lada EL sa costa cel putin 600.000 de ruble, echivalentul a 15.000 de euro. Momentan, constructorul auto va produce autovehiculul intr-o serie limitata, in scopul testarii in conditii reale de taximetristii din Stavropol.

    Ulterior, daca testele vor avea rezultatele scontate, Lada va propune versiunea electrica si publicului larg.



    Vizualizari: 2232
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »