rss

Noul Kia Picanto, primele imagini oficiale

  1. 04/01/2011
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Kia, Picanto
    Vezi toate fotografiile (3)

    Kia a dezvaluit primele imagini oficiale cu noul Picanto, cel mai mic model din gama constructorul auto. Noua generatie va debuta la Salonul Auto de la Geneva, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie lansata pe pietele europene.

    Picanto a fost creat de biroul de design european Kia, amplasat in Frankfurt, Germania, in subordinea designerului sef, Peter Schreyer. Modelul va imparti noua platforma cu Hyundai i10 si va fi mai lung si mai lat decat actuala generatie. In timp ce actualul Picanto este oferit doar cu o versiune de caroserie hatchback cu cinci usi, noua generatie va beneficia in Europa si de o caroserie cu trei usi.

    Gama de motorizari pentru Europa va fi formata din propulsoarele pe benzina de 1.0 si 1.2 litri. Pe alte piete vor fi disponibile si unitati pe GPL si flexfuel. Producatorul coreean nu a mentionat nimic deocamdata de motoare diesel.

    Noua Kia Picanto va rivaliza pe piata cu masini precum Peugeot 107, Citroen C1, Toyota Aygo, viitorul Volkswagen Up! Si derivatele acestuia cu siglele Skoda si Seat, Renault Twingo, Chevrolet Spark, Fiat 500, Ford Ka, Hyundai i10, Opel Agila si Suzuki Splash.

    Vizualizari: 2096