rss

Kia pregateste un coupe cu motor V8

  1. 18/07/2011
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Coupe, kee, Kia, Soul
    Vezi toate fotografiile (1)

    Kia planuieste de zor o sportiva care sa rupa gura targului si sa imbunatateasca perceptia publicului asupra marcii. Modelul va fi un coupe V8 despre care vom afla mai multe in toamna

    Viitoarea propunere cu tractiune spate va fi anticipata de un concept car planificat sa debuteze la Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie. Constructorul auto promite niveluri de putere si performante comparabile cu cele ale unui Porsche 911, la un pret semnificativ mai mic.

    Caroseria va ascunde un sasiu complet nou, aceasta platforma urmand a fi utilizta pentru a da viata si unui sedan de mari dimensiuni. Berlina va fi lansata in anul 2012.

    Revenind la sportiva coreeana, liniile stilistice au fost creionate de Peter Schreyer si, dupa cum dezvaluie AutoExpress, va prelua anumite caracteristici ale conceptului Kee, prezentat in 2007 la Frankfurt.

    Debutul viitorului coupe reprezinta primul pas din strategia Kia de a schimba perceptia brandului. Producatorul auto doreste sa se pozitioneze ca un rival de temut pentru Volkswagen pe pietele europene.

    In acest scop, dupa modelul coupe, Kia va lansa un roadster cu doua locuri si tractiune fata, bazat pe viitorul cee’d si o inedita versiune cabrio a autoturismului Soul. Acesta va fi conceput in special pentru piata din SUA, unde modelul se dovedeste a fi un real succes.

    Vizualizari: 1697