rss

Kia a dat unda verde conceptului GT

  1. 20/09/2011
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: GT, Kia
    Vezi toate fotografiile (8)

    Unul dintre cele mai interesante concepte lansat la Frankfurt, Kia GT, va lua calea productiei, coreeni intrand astfel intr-un segment dominat de nume precum Audi A7 sau Mercedes-Benz CLS.

    GT Concept va da nastere unei masini sportive, cu o caroserie de sedan-coupe, tractiune spate si pretentii premium, care va ajuta brandul sa se debaraseze de imaginea unei marci de buget, cum este privita Kia la ora actuala. Iar reactiile publicului de la Frankfurt au mai mult decat incurajatoare.

    Kia GT ar putea intra in productie in anul 2013, moment ce va coincide cu lansarea noilor generatii ale modelelor actuale. Odata cu debutul sau, constructorul auto spera sa atraga noi clienti, atrasi de sportive.

    Caroseria atent creionata de Gregory Guillaume si Peter Schreyer ascunde un motor V6 cu injectie directa de 3,3 litri, capabil sa dezvolte 395 CP si un cuplu maxim de 535 Nm. Puterea este transmisa prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte.

    Conceptul a fost desenat la studiourile Kia din Frankfurt si vine cu o serie de elemente stilistice de bun augur: spatele blonjat, portierele masive, ce se deschid in directii opuse, partea frontala agresiva si jantele tip elice.

    Vizualizari: 1519