rss

Auto Bild: Kia Venga este visul oricarui cumparator

  1. 28/05/2013
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Kia, venga
    Vezi toate fotografiile (1)

    In urma unui test de anduranta de 100.000 de kilometri, Auto Bild a descris Kia Venga drept "visul oricarui cumparator", pe parcursul experimentului nefiind inregistrate probleme notabile.

    Dupa ce au testat un exemplar Kia Venga 1.4 CVVT EcoDynamics (motorizare pe benzina) mai bine de doi ani de zile, redactorii care s-au ocupat de acest proiect i-au apreciat habitaclul spatios, potrivit pentru nevoile unei familii, pozitia inalta la volan, accesul facil atat in fata cat si in spate, versatilitatea banchetei si silentiozitatea motorului, in special in utilizarea urbana.

    Pe durata testului n-a fost nevoie de completari ale nivelului de ulei al motorului intre reviziile fixe, transmisia a functionat fara nicio ezitare, iar automobilul frana inca in parametri corespunzatori, chiar daca era echipat in continuare cu discurile si cu placutele de frane originale (cele montate la momentul fabricarii).

    Dupa atingerea pragului de 100.000 de kilometri, automobilul Kia Venga a fost dezmembrat in intregime sub indrumarea expertilor germani ai organizatiei DEKRA. Editorii publicatiei au examinat componenta cu componenta pentru a descoperi eventualele defectiuni; singura piesa neconforma a fost soclul unei lampi de ceata, care s-a stricat, dar pentru a carei inlocuiri este necesara o investitie totala de doar 60 de euro (cu aproximatie).

    Acest tip de testare a fost demarat in anul 2000, de atunci pana in prezent fiind testate nu mai putin de 97 de masini. Kia Venga se situeaza pe locul doi in clasamentul general al celor 13 ani si 97 de automobile.

    Vizualizari: 3310