rss

Versiunea de serie a lui Kia Kee Concept va sosi in 2014

  1. 14/12/2009
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: coupe compact, Kia, Kia kee, kia kee concept, Tractiune spate
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dezvaluit la Salonul Auto de la Frankfurt in 2007, conceptul Kia Kee ar putea intra in productia de serie in maximum cinci ani. Viitorul coupe compact din gama coreenilor va avea tractiune pe puntea spate si va concura cu Mazda MX-5 si noul coupe pe care il vor construi impreuna Toyota si Subaru.

    Noua compacta sportiva ar putea fi construita pe platforma cu propulsie spate deja existenta in Grupul Hyundai-Kia, pe care a fost dezvoltat si coupe-ul Genesis. Ceva mai tarziu, Kia ar urma sa modifice aceasta platforma pentru a crea un sedan ce va reprezenta varful sau de gama si care va sta la baza unui nou model sport de clasa mica.

    Intr-un interviu acordat revistei britanice Autocar, seful de design al Kia Motors, Peter Schryer, a dezvaluit ca versiunea de serie a lui Kee Concept va prelua o serie de detalii ale prototipului din care va deriva.

    Conceptul Kia Kee prezentat in urma cu doi ani, la Frankfurt, avea o caroserie realizata din panouri de aluminiu si plastic dur care contribuiau la reducerea masei totale a vehiculului si, implicit, la eficientizarea consumului de combustibil si reducerea emisiilor de CO2. Sub capota era montat un propulsor de 2,7 litri si 200 CP.

    Vizualizari: 1406