rss

Noul Kia Forte Koup a debutat la New York

  1. 10/04/2009
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Kia Forte Coupe, Kia Motors
    Vezi toate fotografiile (9)

    Kia Motors a dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la New York versiunea coupe a sedanului Forte, botezata Forte Coupe, care este primul astfel de model din istoria marcii coreene.

    Noul model seamana izbitor la exterior cu conceptul Koup, prezentat la editia de anul trecut a show-ului american. Forte Koup arboreaza un aspect care se diferentiaza de sedan prin garda la sol mai mica si printr-o serie de detalii unice. Practic, avem de-a face cu o evolutie a limbajului de design al companiei care ofera un mix de sportivitate si atractie emotionala, asa cum spun coreenii prin vocea vicepresedintelui Michael Sprague.

    La partea frontala se remarca grila radiatorului imensa care integreaza doua prize de aeri de mari dimensiuni, apoi blocurile optice ascutite si liniile profilate care pornesc din dreptul farurilor, de-o parte si de alta a capotei, pana pe montantii A. La spate, aspectul agresiv al masinii este completat de difuzorul de aer care inglobeaza evacuarea dubla cromata.

    Construit pe aceeasi platforma cu tractiune pe puntea fata pe care sta si versiunea sedan, Forte Koup are un ampatament de 2.650 mm, la o lungime de 4.480 mm, o latime de 1.765 mm si o inaltime de 1.340 mm. Cu alte cuvinte, coupe-ul este o idee mai scurt si mai scund decat sedanul, insa poate gazdui acelasi numar de patru pasageri.

    La fel ca si modelul din care deriva, coupe-ul Forte Koup va fi oferit in doua versiuni de motorizare pe benzina cu 4 cilindri, un propulsor de 2,4 litri care produce 156 CP si 195 Nm de cuplu cu care este echipata versiunea EX, precum si un motor de aceeasi cilindree, dar care dezvolta 173 CP si un moment maxim de 227 Nm si care echipeaza modelul SX.

    Ambele modele pot fi conectate la o transmisie manuala cu 5 trepte sau optional la una automata cu 4 rapoarte controlata electronic, care poate fi montata pe nivelurile de echipare superioare. De asemenea, modelul 2.4L SX poate fi legat standard la o cutie manuala cu sase trepte sau optional la una automata cu 5 trepte cu modul de rulare Sportmatic.

    Vizualizari: 1463