rss

Nokia lanseaza GPS gratuit pentru telefoanele sale

  1. 25/01/2010
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: google, navigatie, Nokia, tomtom
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorul de telefoane mobile Nokia a lansat un sistem de navigatie prin satelit gratuit, adresand o provocare directa lui Google. Hotararea va afecta totodata si liderii de piata, firma olandeza TomTom si firma Garmin din SUA.

    Nokia a declarat ca va oferi navigatie gratuita pentru 20 de milioane de utilizatori smartphone. Decizia producatorului de telefoane mobile vine in urma achizitiei din 2008 a firmei digitale de cartografiere Navteq, un rival al unitatii Tele Atlas a lui TomTom. Tranzactia a costat Nokia 8.1 miliarde de dolari.

    "Este un soc major pentru industria de software", a declarat analistul Gartner Thilo Koslowski pentru Reuters.

    Analistii spun ca aceasta miscare a producatorului finlandez Nokia ar putea starni o rafala de achizitii din partea Samsung, a producatorului Blackberry, RIM si Microsoft, de vreme ce consumatorii se vor astepta ca navigatia gratuita sa fie o caracteristica standard pe smartphone-uri.

    "Acest lucru are consecinte majore asupra companiilor de software. Acesta este, desigur, un moment de cotitura pentru industrie", a declarat Michael Halbherr, vicepresedinte Nokia.

    Subliniind trecerea la un serviciu separat, Halbherr a adaugat ca sistemul de navigatie “ este o functie deghizata in industrie".

    Nokia vinde mai multe smartphone-uri decat oricare dintre rivalii sai, insa a pierdut teren in mod constant in fata iPhone, Apple si Blackberry, RIM.

    "Aceasta miscare ne va ajuta sa ne vindem smartphone-urile si va servi drept de aparare a preturilor produsului nostru," a declarat Anssi Vanjoki, director al departamentului de marketing Nokia.

    Vizualizari: 2091
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »