rss

Kia pregateste un hibrid diesel

  1. 23/09/2009
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Hibrid, Kia, Kia Sorento
    Vezi toate fotografiile (1)

    Kia a confirmat intentia sa de a dezvolta o tehnologie hibrid-diesel pentru versiuni de productie, dupa ce a prezentat saptamana trecuta la Frankfurt un asemenea concept pe modelul Sorento. Ba mai mult, se pare ca producatorul auto va lansa pe piata versiunea de productie a hibridului Sorento.

    “Sistemul de propulsie care a echipat Sorento la Frankfurt are mari sanse sa ia calea productiei, fie ca este vorba de acest model sau altele, cum ar fi Cee’d. Totii constructorii auto trebuie sa lucreze pentru a obtine emisii de noxe reduse, iar aceasta cale este una dintre cele mai potrivite pentru a ajunge acolo.”,  a declarat sursa citata de Autocar.

    Conceptul dezvaluit saptamana trecuta utilizeaza un motor diesel de 1,6 litri, ce dezvolta 161 CP. Acesta este cuplat la un propulsor electric care trimite puterea catre rotile din fata prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj. Aceste tehnologii ofera un nivel al emisiilor CO2 de 119 g/km.

    Planurile ecologice nu se opresc aici, constructorul coreean pregatind lansarea unor vehicule electrice in urmatorii doi ani, dupa spusele altei surse Autocar. Ba chiar se pare ca noul Picanto, care va fi lansat in 2011, va fi oferit si intr-o versiune electrica.

    Vizualizari: 1269
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »