rss

Kia Venga a obtinut premiul iF pentru design

  1. 08/12/2009
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Design, if, Kia, venga
    Vezi toate fotografiile (1)

    Kia Venga, MPV-ul de segment B a primit premiul iF pentru design de produs.

    Premiul iF pentru design de produs recunoaste calitatea designului, luand in calcul si calitati precum: calitatea manoperei, nivelul de inovatie si performantele eco.

     “Venga va reaprinde interesul consumatorilor pentru MPV-urile de segment B, stabilind noi standarde pentru aceasta clasa. Prestigiosul premiu pentru design iF este o recunoastere binevenita a succesului strategiei noastre de design.”, a explicat Peter Schreyer, designer sef la Kia, care a condus echipa de creatie a Kia Venga.

    Modelul Kia Venga a fost desenat si proiectat in Europa si incepand cu 2010  va fi comercializat cu 7 variante de motorizare: doua pe benzina si cinci diesel, cu puteri cuprinse intre 75 si 128 CP.

    Cea mai economica versiune, Venga 1.4 CRDi echipata cu sistemul ISG (Idle Stop & Go) va avea emisii de CO2 de doar 117 g/km si un consum mediu de  4.5l / 100 km.

    Premiul iF pentru designul de produs se decerneaza anual si este unul dintre cele mai importante premii internationale pentru excelenta in design.

    Pentru premiul din 2010 s-au inscris 2.846 de produse, impartite in 16 sectiuni. Kia Venga a castigat categoria “Design pentru Transport”, care include autovehicule, nave, trenuri si avioane.

    Vizualizari: 1542