rss

Kia Soul este oficial in Romania

  1. 16/12/2009
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: KIA Soul
    Vezi toate fotografiile (14)

    Conceput in SUA la centrul de design din California, Kia Soul este proiectata pentru a atrage un grup cu totul nou de clienti in Europa si in intreaga lume.
           
    Kia Soul este construita pe o platforma cu totul noua, un design neobisnuit, care permite posibilitati multiple de ampatament, tren de rulare si marimi de pneuri. Modelul Soul marcheaza prima utilizare a acestei platforme, care este programata sa apara, in forme oarecum diferite, la viitoarele modele Kia.

    Crossover-ul urban Kia Soul are o lungime de 4,1 metri si un ampatament neobisnuit de lung (2.550 mm), dar dimensiunile cheie, care dau aspectul deosebit al modelului Soul, sunt dimensiunile verticale. Inaltimea totala este de 1.610 mm, baza parbrizului este cu 135 mm mai inalta decat la oricare alta masina compacta, pozitionarea pasagerilor cu 120 mm mai inalta si garda la sol marita cu 45 mm, la 165 mm.  Practic Kia Soul este cu 130 mm mai scurta decat Cee’d-ul in 5 usi, cu 5 mm mai ingusta si cu 130 mm mai inalta. Capacitatea de incarcare a prtbagajului este de 340 l (identica cu Cee’d), iar cu spatarul banchetei pliat (fractionabil 60/40) ajunge la 570 l, pana la nivelul ferestrelor.

    Stilul interiorului lui Soul este puternic influentat de sistemul audio al masinii. De fapt, designerii lui Sol au creat bordul avand ca punct de pornire, pozitionarea intregului sistem audio.  Sistemul audio se afla in partea de sus a consolei centrale  , avand ca particularitate o boxa mare in partea centrala sus, doar la unele modele, cel pe care l-am condus, nebeneficiind de acest sistem . Consola, care gazduieste sistemul audio, sistemele de incalzire si ventilatie, si spatiile de depozitare, este flancata de doua guri mari de ventilatie.
     
    Modelele cu dotari medii au volan cu butoane de control pentru sistemul audio, iar cumparatorii modelelor de varf ale lui Kia Soul pot opta pentru Upgraded Sound System completat de ‘Sound Sensitive Mood Lighting’ (SSML). Acest sistem are o putere de 315 wati, boxa centrala cu diametru mare, amplificator extern si un subwoofer montat in portbagaj, adica un total de opt boxe. 

    Sistemul SSML are butoane rotunde cu leduri de control in jurul fiecarei boxe de pe portierele fata. Butoanele rosu-orange ale boxelor pot fi setate sa reactioneze la volumul muzicii, pulsand o data cu ritmul. Mai mult, nivelul de luminozitate al ledurilor poate fi ajustat separat

    Cat despre interioare, sunt oferite, la modelele de varf, trei alternative de culori. Mai intai, ‘GRAPHITE’ cu interior Saturn Black, care include in plus scaune luminescente ‘Soul Glow’, fabricate din material imprimat cu logo-ul ‘SOUL’ si margini luminescente ale covoraselor de podea, care stralucesc cand lumina este difuza.

    A doua alternativa este varianta ‘RETRO CHIC’, cu interior Beige Special, desene retro ‘Hounds Tooth’ negre si albe pe scaune, si o finisare bej pe panoul de bord (care exclude consola centrala), o consola centrala mai joasa, panouri ornamentale pe portiere si centrul volanului. O selectie de sapte culori pentru exterior este oferita cu acest stil, incluzand Green Tea Latte si Java Brown.

    In cele din urma, Soul poate fi comandat cu look-ul ‘STREET DEMON’. Acest Soul vine cu un interior Red Special si scaune din tesatura in doua tonuri Red-Black, modelate prin presare la cald. Panoul de bord, consola joasa, finisarea portierelor si jumatatea de sus a scaunelor fata si a banchetei spate (inclusiv tetierele), sunt finisate in rosu. Street Demon poate fi comandat in una dintre cele sase culori exterioare, printre care si noile culori create special pentru Soul: Tomato Red, Vanilla Shake si Black Soul.

    Din punct de vedere al echiparilor pentru Romania, Kia Soul are 3 versiuni Motion, Play si Fever, fiecare avand adaugate diverse echipamente. Echiparile suplimentare celor standard pot include: geamuri cu tenta si banda pe parbriz, tesatura speciala pentru scaune ‘Soul Glow’, butoane de comanda pe volan, jante din aluminiu de 16 inch cu pneuri 205/55 R16, oglinzi retrovizoare incalzite electric, jante din aluminiu de 18 inch cu pneuri 225/45 R18, geam de izolare in spatele stalpului B, volan si schimbator de viteze imbracate in piele. 

    Cat despre motorizarile disponibile, Kia Soul vine cu 2 motoare diesel de 1.6 / 126 CP / 255 Nm cutie manuala 5 trepte sau automata 4 trepte si , pe piata romaneasca, Soul mai ofera o versiune de motorizare de „putere redusa“, adica 115 CP (85 kW)/255 Nm, pentru a intruni reglementarile locale si clasele de taxe mai avantajoase.
    Motorul pe benzina este de1.6 l / 124 CP / 156 Nm, cutie manuala 5 trepte. Toate avand nivel de poluare Euro IV.

    Preturile sunt cuprinse intre 13.685 euro cu TVA, echipare de baza Motion, motorul de 1.6 l benzina si ajungand la 18.136 euro cu tva, echipare Fever motor diesel de 1.6 l. La acest model se pot adauga, functie de buget, optionale de pana la 3954 euro.
     
    Kia Romania ofera 5 ani garantie si, foarte important zicem noi, fara limita de km.

    Vizualizari: 4849